xcounter
#

Литовська компанія Ostara розробляє для сил спеціальних операцій багі Krampus з електродвигуном

608
Армія Литви зараз має 62 баггі MRZR-2, MRZR-4 та MV850, отримані від США в 2018 році
Армія Литви зараз має 62 баггі MRZR-2, MRZR-4 та MV850, отримані від США в 2018 році

Робота йде спільно із канадською Provectus Robotics Solutions, перший дослідний зразок обіцяють показати в 2023 році

Литовська оборонна компанія Ostara, спільно із канадською фірмою Provectus Robotics Solutions Inc вестиме роботи по розробці багі Krampus для національних сил спеціальних операцій.

Про це пише портал armirecognition.

Читайте також: ​Німецькі спецпризначенці отримають нові багі Polaris MRZR-D4
Військова допомога США

Планується, що перший дослідний багіKrampus спільної з канадцями розробки литовська Ostara покаже в 2023 році. Передбачається, що багіKrampus зможе брати екіпаж у дві особи та перевозити ще 300 кілограм додаткового вантажу.

Цей транспортний засіб буде обладнаний електродвигуном із електричною батареєю, котру в свою чергу підживлюватиме дизель-генератор.

Військова допомога США
Розробники хочуть, аби Krampus можна було використовувати у різних умовах, зокрема в тунелях чи на високогір’ї, для того і обрали електродвигун як силову установку

Технології канадської Provectus Robotics Solutions забезпечать для багі Krampus здатність пересуватись за допомогою дистанційного управління, і так фактично виконувати роль «дрона». І також – здатність самостійно, без участі людини, прокладати маршрут руху, та виявляти ділянки доріг, що можуть бути заміновані.

За домовленностями, канадська фірма Provectus Robotics Solutions Inc, як «дочірня» компанія Rheinmetall Canada, зможе постачати до Канади та США серійні багі Krampus литовського виробництва.

У 2018 році армія Литви отримала за програмою військової підтримки від США 62 багі моделей "Polaris MRZR-2", "MRZR-4" и "MV850". Поставка відбувалась на умовах, що 25% вартості оплатить Литва, інші 75% - уряд США.

Читайте також: У США схвалили продаж Литві гелікоптерів UH-60M Black Hawk