xcounter
#
Ліга оборонних підприємств підтримує рішення уряду щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності виробників зброї

Ліга оборонних підприємств підтримує рішення уряду щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності виробників зброї

268

На підтримку цього прогресивного рішення українського Уряду громадська спілка “Ліга оборонних підприємств України" надіслала лист на ім’я Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

“Практично реалізовано одне з напрацювань Міжвідомчої робочої групи з питань напрацювання змін до законодавства стосовно оптимізації взаємодії державних органів та підприємств оборонно-промислового комплексу, а також спрощення процедур отримання дозвільних документів у сфері державного експортного контролю, яка здійснює свою діяльність при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Вважаємо, що реалізація цього рішення не тільки створить рівні умови для здійснення зовнішньоекономічної діяльності підприємствами всіх форм власності, а й загалом підвищить конкурентоспроможність вітчизняної продукції військового призначення на міжнародному ринку озброєння і військової техніки.

Впевнені, що зазначені зміни та подальші заходи держави в напрямку лібералізації зовнішньоекономічної діяльності значно посилять перспективи розвитку та ефективність діяльності українських оборонних підприємств”, – зазначається у зверненні громадського об"єднання до Глави Уряду.

Довідково:

8 квітня 2020 р. під час засідання Кабінету Міністрів України було прийнято Постанову про скасування зобов’язання суб’єктів господарювання, яким надані повноваження на експорт товарів військового призначення, здійснювати маркетинг ринку збуту і встановлювати зовнішні ціни на товари військового призначення за погодженням з ДК “Укроборонпром”.

Встановлювався такий порядок постановами Кабінету Міністрів України від 8 червня 1998 р. № 838 та від 12 липня 1999 р. № 1228.

Разом з тим, за інформацією компанії Defense Express, попри вже ухвалене рішення Уряду демонополізувати процеси ціноутворення, є ризики блокування цього рішення.

Читайте також: Час збройових динозаврів минає? На що зважився уряд у стосунках з виробниками озброєнь