xcounter
#

Космос вимагає грошей: американська супутникова компанія оголосила про банкрутство

215
Космос вимагає грошей: американська супутникова компанія оголосила про банкрутство

Компанія Intelstat оголосила про банкрутство – Повітряні сили США занепокоєні ситуацією

Компанія Intelsat, один з великих виробників супутників, оголосила про своє банкрутство. Це вже другий виробник у цій галузі, який не зможе продовжувати свою діяльність в умовах пандемії коронавірусу.

Ситуація, що склалася із великими виробниками супутників, непокоїть керівництво Повітряних сил США. За словами Уілла Ропера, помічника секретаря ПС США із закупівель, грошові потоки в авіацію та космос "значно вичерпалися". Це пов’язано з тим, що інвестиції в цій галузі є достатньо ризикованими, тому в умовах пандемії коронавірусу та глобальної кризи "грошей в космосі" стане менше.

Intelstat спутники
На думку керівництва ПС США, грошові потоки в космос "значно вичерпалися"

Водночас генеральний директор Intelstat Стівен Спенглер, коментуючи банкрутство, зазначає, що це був "трансформаційний момент в історії компанії", яка й надалі буде продовжувати діяльність у звичному режимі й наразі проводить реструктуризацію.

Разом з тим, Ропер також занепокоєний тими стартапами, які постачають мікроелектроніку для малих супутників. Наразі Повітряні сили США пришвидшують підписання контрактів з дрібними компаніями, але, на думку Ропера, захист широкої промислової бази є важливішим за спроби врятувати окремі фірми: "Наша турбота як покупця має полягати в наданні допомоги виробничій базі, а не у виборі переможців чи тих, хто програв".

За словами Ропера, Повітряні сили США підштовхують американський Конгрес до того, щоб надати організації "додаткові ресурси", що фактично означає "дати більше грошей вразливим компаніям, особливо тим, які виготовляють компоненти для декількох програм".

Читайте також: ​США створює космічний флот з мікросупутників для розвідки: перший запуск до кінця 2020 року