xcounter
#

Корея мріє про власний футуристичний танк, серед зброї – лазерна "гармата"

11181
Корейський танк K2 Black Panther, фото ілюстративне
Корейський танк K2 Black Panther, фото ілюстративне

Танк оснащуватиметься 130-мм гарматою, а також лазерною гарматою та протитанковими ракетами

Південнокорейська компанія Hyundai Rotem представила концепт основного бойового танка нового покоління (Next Generation Main Battle Tank або NGMBT, також відомий як K3) з використанням новітніх технологій. Про це розповідає видання Army Recognition.

корейський танк бойова машина майбутнього
Макет корейського танка NGMBT

Екіпаж новітнього танка складатиметься з трьох осіб – водія, навідника та командира. Розробники обрали для NGMBT традиційне для сучасного танка компонування – з місцем механіка-водія спереду в середній частині корпусу та футуристичною баштою, що розташована у задній частині корпусу.

Читайте також: Прем'єра танка нового покоління KF51 Panther від Rheinmetall: німецька "Пантера" повертається (фото, відео)
польський танк
Корейська машина схожа на польський танк PL-01, концепт якого був представлений ще у 2013 році

В основі машини – бойове відділення капсульного типу, корпус танка має високий рівень захисту з використанням пасивної та активної броні. Корейський NGMBT буде оснащено активною системою захисту для протидії керованим ракетам та іншій зброї, а також системою виявлення та знищення саморобних вибухових пристроїв. Башта також буде оснащена димовими гранатометами.

Основна зброя – 130-мм гармата, крім того, танк може бути оснащено лазерною гарматою та пусковими керованих протитанкових ракет. Додаткову зброю можна буде "сховати" всередині башти, тож танк матиме можливості "скритності".

танк південна корея
Тактико-технічні характеристики майбутнього танка

Новий танк матиме бойову масу у 55 тонн та дизельний двигун. Максимальна швидкість – 70 км/год по шосе та 50 км/год – по бездоріжжю. Максимальний запас ходу – 500 км.

Типовим оснащенням для нового танка стануть засоби зв’язку та спостереження нового покоління для ведення бойових дій вдень та вночі у будь-яких погодних умовах, а також система C5ISR.

Читайте також: Рашисти "подарували" ЗСУ рідкісні варіанти Т-80, один з яких не пройшов "танковий біатлон"