xcounter
#

Контейнерні ПУ набувають популярності: Китай пропонує запускати з них не тільки ракети

1563
Контейнерна ПУ ракетного комплексу AARGM
Контейнерна ПУ ракетного комплексу AARGM

Контейнерні ПУ вирішують питання шасі – такі системи розробляють, зокрема, у США, Польщі та РФ

Китайська компанія China Aerospace Long-March International (ALIT) розробила нову контейнерну платформу для запуску ракет різних типів, а також баражуючих боєприпасів.

Як стало відомо виданню Army Recognition, нова контейнерна ПУ від компанії ALIT встановлюється на шасі вантажівки Kingkan 310 8x8. Відповідно, нова платформа може бути розгорнута як наземний ракетний комплекс, а також її можна встановити на палубі вантажного корабля.

Читайте також: ​На всі випадки життя: в Ізраїлі представили лінійку контейнерних безпілотних систем Ninox

Контейнерна пускова установка Китай
Нова китайська ПУ контейнерного типу. Джерело зображення: ALIT

Ця

контейнерна ПУ

оснащена системами автоматичного прицілювання та управління, розрахунку параметрів стрільби, управління стрільбою тощо. Може стріляти як в одиночному режимі, так і залпом. Запускати ракету можна з землі або ж транспортного засобу з кутом підвищення від + 30° до -55°, а також напрямком 120° наліво та направо.

Club-K
Система Club-K в контейнері

Нова китайська контейнерна платформа може нести різні типи ПУ, що здатні запускати некеровану ракету WS-15 (максимальна дальність стрільби – 40 км), керовану ракету WS-22 (максимальна дальність – 45 км); високоточну ракетну систему WS-33 (ракета класу "поверхня-поверхня", має довжину у 3,3 м, вагу у 200 кг та діаметр у 200 мм; дальність ураження цілей – до 70 км, ймовірно, ця розробка базується на китайській протикорабельній ракеті); а також баражуючі боєприпаси WS-40.

Читайте також: "Матрьошка" по-флотські: Росія буде ховати ракетну зброю у морських контейнерах