xcounter
#

Коли Суровікін закликав "вагнерівців" зупинитись, то тримав пістолет-кулемет ПП-2000 для "Росгвардии"

11848
Суровікін під час звернення до "вагнерівців" в ніч на 24 червня 2023 року, скрін-шот з відкритих джерел
Суровікін під час звернення до "вагнерівців" в ніч на 24 червня 2023 року, скрін-шот з відкритих джерел

А ще над цим персонажем досі "висить" факт з біографії, що він єдиний під час путчу ГКЧП в 1991 році дав команду стріляти по людям

Протягом цієї ночі стало відомо, що до "вагнерівців" із закликами в стилі "астанавітєсь" зверталось одночасно керівництво ФСБ та генерал армії Сєргєй Суровікін (ймовірно, як заступник командувача угрупуванням окупаційних військ армії РФ). При цьому, для початку, варто звернути увагу на акценти, які в своєму виступі ставив Суровікін – "ми разом воювали і проливали кров", "внутрішні конфлікти будуть лише на руку ворогу", "повернутись в казарми та чекати мирного вирішення конфлікту за посередництва Путіна як верховного головнокомандувача".

Але більш промовистою в цьому виступі Суровікіна була отака невербальна деталь – під час свого звернення цей рашист тримав в руках пістолет-кулемет ПП-2000 "Вереск", котрий взагалі-то є зброєю підрозділів МВС.

Читайте також: Як Суровікін з Прігожиним в Сирії сходив за фосфатами і отримав на цьому 100 мільйонів відкату
Суровікін під час звернення до "вагнерівців" тримає в руках пістолет-кулемет ПП-2000 "Вереск", 24 червня 2023 року, скрін-шот відео, взято з twitter-профілю Rob Lee

ПП-2000 "Вереск" - це пістолет-кулемет калібру 9 мм, який в 2000-ий розробило "Тульское КБ приборостроения" для оснащення поліцейських сил та окремих категорій військовослужбовців. По факту, таку зброю отримали лише підрозділи "Росгвардии", військовослужбовці пенітенціарної служби ("Федеральной службы исполнения наказаний") та службовці "вневедомственной охраны".

Маса ПП-2000 "Вереск" - 1,4 кг, довжина зі складеним прикладом – 350 мм, довжина із розкладеним прикладом – 570 мм, ресурс ствола – 6000 пострілів. Заявлений темп стрільби – від 600 до 800 пострілів за хвилину, прицільна дальність стрільби – до 100 метрів, ефективна – до 200 метрів, місткість магазинів – 20 або 44 набоїв.

Пістолет-кулемет ПП-2000 "Вереск", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Чим був зумовлений вибір саме такого типу стрілецької зброї Суровікіним, бо навряд чи ПП-2000 "Вереск" є штатним озброєнням бодай для "ВКС РФ". Можливо, цей вибір пов’язаний з фактом біографії, який досі "висить" над самим Суровікіним – він був єдиним військовим, що під час путчу ГКЧП в 1991 році дав команду стріляти по цивільним на ураження, і про це Defense Express розповідало в окремій публікації.

Читайте також: З якою технікою загони ПВК "Вагнер" зайшли в Ростов, і чи є різниця між армією РФ (фото)