xcounter
#

Коли кількість має значення: DARPA роздає контракти на технології для безпілотників

434
Деякі з 250 дронів, що будуть брати участь у програмі OFFSET. Фото: DARPA
Деякі з 250 дронів, що будуть брати участь у програмі OFFSET. Фото: DARPA

Нові контракти отримають компанії, що розробляють технології безпілотного "рою"

Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів (DARPA) підпише контракти з дев’ятьма компаніями, які розробляють технології для безпілотників.

Так, у рамках програми Offensive Swarm-Enabled Tactics (OFFSET) агентство сподівається стимулювати технологічні розробки, спрямовані на створення безпілотних роїв: 250 маленьких безпілотників чи наземних роботів будуть працювати разом у складних міських умовах.

Читайте також: ​"Фурія" на озброєнні: бойовий досвід використання та подальший розвиток безпілотника - відео
Безпілотники
Фото: Джон Гамільтон/Армія США

Програма передбачає роботу за п’ятьма основними напрямками: тактика рою, автономність, об’єднання людей і машин, віртуальне середовище та фізичний випробувальний майданчик.

Чотири компанії будуть займатися такими проблемами, як зрив роботи рою противником, оновлення карт динамічного середовища і підтримка зв’язку між безпілотниками в приміщенні.

Інші п’ять команд розмірковуватимуть над тим, як скоротити час розгортання рою, створювати нові навігаційні датчики та підвищувати мобільність роботизованих колісних платформ у міських умовах.

Учасники будуть інтегрувати технології в систему рою, щоб продемонструвати свої рішення. Польові випробування пройдуть у грудні 2020 року.

Читайте також: Битви роботів: світ та Україна (відео)