xcounter
#

KNDS отримало контракт на постачання танкових тренажерів до 2029 року

1123
Фото — Forsvarsmakten
Фото — Forsvarsmakten

Кількість тренажерів, що буде поставлено протягом цього періоду, а також суму контракту сторони не розкривають

Шведська агенція управління озброєнням FMV нещодавно повідомила, що за їхньої підтримки збройні сили країни підписали з оборонною компанією KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems) контракт на постачання нових танкових симуляторів.

Тренажери призначені для заміни наявних в активі Школи сухопутного бою комплексів підготовки TBTA; крім заміни, також планується впровадження й додаткової кількості симуляторів в низці різних структур, як відзначив керівник матеріально-технічного відділу танка Leopard у збройних силах Швеції Понтус Берг.

Читайте також: Швеція та Данія мають різні варіанти CV90, і це може бути важливим для ЗСУ

фото: Forsvarsmakten
Фото — Forsvarsmakten
Новий тренажер призначений для повноцінної підготовки повного екіпажу танка — командира, навідника, водія і заряджаючого, йдеться від базової позиційної підготовки до підготовки підрозділу. Відомо, що тренажер буде оснащений новою системою підтримки управління.

"Цей проєкт дійсно посилить обороноздатність Швеції. Швеція завжди вміла використовувати сучасні симулятори і зараз ми знову робимо крок вперед у розвитку", — відзначив керівник проєкту FMV Клаас Халльбекен.

Відомо, що KNDS буде здійснювати постачання тренажерів збройним силам Швеції безперервно до 2029 року. Інші деталі контракти, зокрема щодо суми та кількості не розголошуються.

Нагадаємо, Швеція має на озброєнні танки Stridsvagn 122 (Strv 122), що є локалізованою версією німецьких танків Leopard 2A5 з певними змінами.

Читайте також: Швеція робитиме цікавий ЗРК із RBS 70, який нагадуватиме IRIS-T SLS