xcounter
#

Китай провів випробування своєї копії американської ракети Hellfire (відео)

1479
Китай провів випробування своєї копії американської ракети Hellfire (відео)

З’явилася більш детальна інформація щодо нової керованої китайської ракети, яка використовувалася на навчаннях авіаційних частин сухопутних військ Народно-визвольної армії Китаю.

У серпні китайські державні ЗМІ опублікували відео, на якому можна побачити запуск нової далекобійної ракети з декількох ударних гелікоптерів Z-10, які входять до складу 161-ї десантно-штурмової бригади PLAGF 83-ї армійської групи.

Китайская ракета
Кожна з пускових установок гелікоптера має по дві нові ракети

Ракета класу "повітря-поверхня", яку можна побачити на відео, призначена для знищення наземних цілей, у тому числі танків та іншої бронетехніки. Як припускають у виданні Janes, це зброя типу "вистрілив і забув".

Читайте також: Супутник Sentinel зафіксував пуски російських ракет "Кінжал": як це видно з космосу

У кожній з пускових установок під крилами гелікоптера було розташовано по дві ракети.

Стверджується, що нова ракета нагадує ракету Blue Arrow 21 (BA-21), яка була представлена на виставці Airshow China 2018. За неофіційними даними, дальність цієї ракети становить 15-18 км.

Китай ракета
Китайський гелікоптер на випробуваннях

Ракета ВА-21 є, скоріш за все, удосконаленою експортною версією високоточної бойової ракети третього покоління AKD-10, що призначена для гелікоптерів Z-10 і Z-19. Разом з тим зазначається, що продемонстрована у відео ракета має дещо іншу конфігурацію хвостової частини у порівнянні з ВА-21, яка демонструвалася у 2018 році.

Також зазначається, що Z-10 працював разом з як мінімум одним ударним гелікоптером Z-19A, оснащеним радаром міліметрового діапазону, який візуально схожий на радіолокаційну систему управління вогнем AN/APG-78 Longbow від Lockheed Martin, який встановлюється на Boeing AH-64 Apache.

Читайте також: В США провели чергові випробування гіперзвукової ракети