xcounter
#
Кінець радянської “показухи”: Збройні Сили України змінили систему перевірки готовності до бою (відео)

Кінець радянської “показухи”: Збройні Сили України змінили систему перевірки готовності до бою (відео)

79

Сухопутні війська Збройних Сил України відмовились від радянської системи перевірки готовності до бойових дій, в якій головним елементом був стройовий огляд.

За часи СРСР саме стройовий огляд був верхівкою “армійської показухи", бо під час нього, в першу чергу, оцінювався зовнішний вигляд бійців та вправність крокувати урочистим маршем під стройові пісні.

Тепер же у Сухопутних військах Збройних Сил України готовність до бойових дій оцінюється під час контрольного практичного заняття, на якому перевіряють бійців, озброєння, техніку та взаємодію підрозділів.

Читайте також: Що таке Державне гарантування якості оборонної продукції і чому Міноборони активно його впроваджує?

Defense Express зафільмував одну з механізованих бригад Збройних Сил України, яка проводила контрольне практичне заняття на одному з полігонів.

Про відмову від застарілої радянської системи Defense Express повідомив Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський, який особисто провів перевірку однієї з механізованих бригад ЗС України.

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський

“Ми відійшли від старих радянських стандартів, під час яких після етапу підготовки проводився стройовий огляд. Замість нього тепер здійснюється перевірка готовності до виконання завдань. Вона включає цілий комплекс заходів з перевірки знань та навичок, а також готовності техніки та озброєння. Особовий склад повністю виконав план підготовки і показав високу навченість та вмотивованість. Зокрема завдяки тому, що основний кадровий потенціал бригади, її ядро, проходить службу та приймає участь у бойових діях з 2014-2016 років. Це позитивно впливає на мотивованість та злагодженість бригади, її готовність до безпосередніх дій", - підкреслив Олександр Сирський.

БМП-2

Нагадаємо, що нещодавно на одному з полігонів пройшли бригадні навчання, під час яких вперше на тактичній ланці була використана автоматизована система управління військами “Дзвін".

Дивіться також: "Укроборонпром" як гальмо прозорої конкуренції. Чому так і що треба змінити?