xcounter
#

КБ "Південне" виготовило першу партію реактивних снарядів "Тайфун-1" (фото)

5721
Другі вогневі випробування РС "Тайфун-1" на полігоні "Алібей" у квітні 2020 року
Другі вогневі випробування РС "Тайфун-1" на полігоні "Алібей" у квітні 2020 року

Наразі продовжується відпрацювання всіх систем нової вітчизняної зброї

Прес-служба дніпровського ДержККБ "Південне" оприлюднила підсумкове відео про свою тогорічну діяльність - "Події та факти 2020".

Серед іншого, у відеозвіті повідомляється про продовження робіт зі створення нових українських 122-мм "Тайфун-1" для реактивних систем залпового вогню типу БМ-21 "Град" ("Верба", "Берест" тощо).

Читайте також: "Павлоградський хімічний завод" освоїв виробництво українських реактивних снарядів "Тайфун" (фото)
Тайфун-1
Виробництво корпусів РС "Тайфун-1" на дільниці ротаційного розкочування КБ "Південне"

"На дільниці ротаційного розкочування виготовлено першу партії корпусів снарядів. Триває відпрацювання складових частин", - відзначила прес-служба КБ "Південне".

Тайфун-1
Випробування механізмів хвостової частини 122-мм реактивного снаряда "Тайфун-1"

Також було повідомлено, що під час вогневих випробувань у квітні 2020 року, які проходили на Державному випробувальному полігоні ЗСУ "Алібей" в Одеській області, було протестовано кілька допоміжних систем.

Тайфун-1
Уніфікований вимірювальний модуль та мобільний вимірювальний пункт від КБ "Південне" на полігоні "Алібей"

"Для отримання та аналізу телеметричної інформації (під час пусків), вперше успішно використано уніфікований вимірювальний модуль та мобільний вимірювальний пункт розробки КБ "Південне", - розповіли на держпідприємстві.

Тайфун-1
Уніфікований вимірювальний модуль для реактивних снарядів

Для подальших вогневих випробувань нових українських ракет на виробничих потужностях КБ налагоджене серійне виготовлення нових вимірювальних модулів.

Тайфун-1
Новий 122 мм реактивний снаряд 9Н221Ф "Тайфун-1" в цеху ДП "НВО "ПХЗ". Червень 2020 року / Фото: 5 канал

Нагадаємо, перші практичні випробування РС "Тайфун-1" відбулись у 2019 році. Тоді були здійснені пуски на мінімальну відстань (5 км), що дозволило перевірити роботу нового реактивного двигуна снаряду.

Тайфун-1
Перші вогневі випробування РС "Тайфун-1" у 2019 році

Також у 2019 році, на міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2019" було представлено макет нового реактивного снаряда 9Н221Ф "Тайфун-1" калібром 122 мм, який має вдвічі більшу дальність стрільби ніж звичайний радянський РС 9М22 (40 км проти 20).

Тайфун-1
Макет реактивного снаряда 9Н221Ф "Тайфун-1" на стенді КБ "Південне" під час Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2019" у жовтні 2019 року

Другі вогневі випробування "Тайфун-1" пройшли вже у квітні 2020 року. Цього разу на випробуваннях було здійснено постріл новим реактивним снарядом на максимальну дальність.

Читайте також: ​Головні перемоги оборонно-промислового комплексу України у 2020 році