xcounter
#

Канада вирішує, як безпечно доставити Україні CRV7, йдеться про тисячі ракет

13697
Пуск CRV7 з Новозеландського BAC Strikemaster
Пуск CRV7 з Новозеландського BAC Strikemaster

Передачу тисяч некерованих реактивних снарядів CRV7 Україні в Канаді назвали "питанням кількох днів"

Канада наблизилася до ухвалення остаточного рішення щодо постачання Україні авіаційних некерованих реактивних снарядів CRV7, які створені на основі американської Hydra 70. Про це на брифінгу в Едмонтоні заявив міністр оборони Канади Біл Блер.

Наразі міноборони Канади оцінює, наскільки безпечно транспортувати CRV7 і як краще це робити.

Нагадаємо, Канада розкрила деталі про нову оборонну допомогу включно з навчанням українских пілотів

"Процес оцінки безпеки триватиме кілька днів. Ми зараз працюємо, щоб переконатися, що ці боєприпаси можна безпечно транспортувати. Після того, як ми все з'ясуємо, це буде лише питанням кількох днів. Ми зробимо все для того, щоб доставити цей ресурс в Україну якнайшвидше", - зазначив Блер.

У лютому з ініціативою посилити Україну значною кількістю авіаційних боєприпасів виступили канадські опозиційні парламентарі з консервативної партії. Досі Канада утилізовувала CRV7, цей процес розпочався ще літом 2021 року. Канадські журналісти стверджували, що наразі лише 8 тисяч CRV7 знаходяться у відповідному стані та мають бойові частини, решта або вже утилізовані, або розібрані.

"Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за списання цієї зброї, вона має бути передана Україні, яка зможе використати її для захисту суверенітету", - заявив тоді лідера консерваторів П'єр Пуальєвр.

Завдяки тому, що CRV7 створені на базі Hydra 70, вони можуть запускатися з тих самих блоків. Ці блоки з оригінальною американською ракетою вже інтегровані під крило українських вертольотів. Окрім того, з CRV7 цілком можливо зробити наземні пускові - міні-РСЗВ.

Загалом CRV7 вважається доволі вдалим некерованим реактивним снарядом. За рахунок потужнішого двигуна та іншим змінам вдалось добитися більшої дальності польоту ракети та точності ніж в оригінальній Hydra 70.

Читайте також: 30 САУ Caesar і 38 легких танків AMX10: Франція відзвітувала про майже 4-мільярдну підтримку України