xcounter
#

Які типи ракет застосували рашисти для удару по Запоріжжю сьогодні вночі

57780
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів

Це був саме той випадок, коли б не допоміг навіть превентивний удар ATACMS по місцю базування рашистських Ту-22М3

Командування Повітряних Сил ЗСУ в своєму повідомленні розповіло деталі, як рашисти сьогодні вночі масовано вдарили ракетами по Запоріжжю.

Для цього удару орки задіяли шість важких бомбардувальників Ту-22М3, які діяли з аеродрому "Дягилево" в Разянскій області, і також – сім тактичних літаків Су-35, що злітали із аеродрому "Мариновка" в Ростовскій області. Всього росіяни випустили по Запоріжжю чотири ракети типу Х-22 (із Ту-22М3) та дві ракети Х-59 (із Су-35). Пуск цих ракет відбувався поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Мелітополя. Одночасно, рашисти також відстріляли 10 ракет із комплексів С-300.

Читайте також: Коли Україна отримає іспанські ЗРК, які можуть стати ще одним ефективним аргументом проти іранських Shahed
Позиція рашистських С-300, ілюстративне фото з відкритих джерел

Це був перший за весь час війни випадок, коли орки виконали комбінований ракетний удар по цивільній інфраструктурі України, використовуючи одночасно одразу три типи ракет – крилаті Х-22 та зенітні до комплексів С-300, для знищення яких Повітряні Сили ЗСУ не мають відповідних протиракетних комплексів. Ну і також – Х-59 (одну із цих ракет, націлених на Запоріжжя, наша ППО змогла знищити).

Росіяни спланували свій сьогоднішній удар по Запоріжжю особливо підступно. Вони розмістили свої Ту-22М3 на летовищі, яке знаходиться на відстані до 600 км від державного кордону України. Тобто – щоб убезпечити свої бомбардувальники навіть на випадок гіпотетичної прояви ракетного комплексу ATACMS в розпорядженні Збройних Сил України.

Супутникові знімки російського летовища "Шайковка" від 8 жовтня 2022 року, що виступає місцем базування ворожих Ту-22М3, зображення - Planet Labs, наводить портал The War Zone

У деяких джерелах були повідомлення про те, що 7 жовтня 2022 невідомий безпілотник, запущений з території України, начебто уразив два чи три бомбардувальники Ту-22М3 на аеродромі "Шайковка"

У відкритому доступі вже з’явились супутникові знімки, зроблені 8 жовтня. На одному із них видно зокрема, що "приліт" припав поблизу сховища із авіаційним пальним. Слідів знищення літаків – на знімках не видно. Але схоже, що саме ця атака стала "стимулом" для орків "відтягнути" подалі свої бомбардувальники для нових ударів по Україні.

Супутникові знімки російського летовища "Шайковка" від 8 жовтня 2022 року, що виступає місцем базування ворожих Ту-22М3, зображення - Aviation_Intel
Читайте також: Повітряні Сили вперше "відпрацювали" з МіГ-29 по дронам, і це були Shahed-136