xcounter
#

Які танки з Азії будуть погрожувати РФ поблизу Калінінградської області

2715
Hyundai Rotem K2 Black Panther
Hyundai Rotem K2 Black Panther

Польські військові схвально відгукуються про оснащення південнокорейськими танками K2

Польська 20-а механізована бригада Війська Польського посилиться новими південнокорейськими танками K2, ці машини будуть розташовані поблизу кордону з російською Калінінградською областю, розповідають у виданні Polska Zbrojna. Церемонія передачі десяти танків K2 відбулася у Моронгі, де й дислокується вищезазначена бригада.

Читайте також: Польща планує отримати корейські аналоги HIMARS вже у 2023 році: стали відомі подробиці масштабного контракту на K239 Chunmoo

"Той, хто економить на армії, платить велику ціну. Всі сусіди Росії знають про загрозу, що йде від цього сусідства. Ось чому останнім часом, особливо останні декілька років, ми доклали величезних зусиль для укріплення й модернізації польської армії", – відзначив прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький.

"Економія на армії – це псевдоекономія", – зауважує Моравецький, відзначаючи вигідне співробітництво з Південною Кореєю, адже крім танків K2, сумісних з озброєнням НАТО, Польща також отримує "не тільки військову техніку, але й "технічну думку".

Як відзначив міністр національної оборони Маріуш Блащак, південнокорейський танк K2 є одним з найсучасніших танків у світі, розроблених у 21 сторіччі: "Це танк з великим потенціалом. Ми використовуємо кращий досвід, напрацьований у Південній Кореї".

k2 танки
Південнокорейські танки K2

Військові відреагували на отримання нових танків доволі прямо. "Ми не могли очікувати кращого подарунка на Різдво", – відзначив командир частини полковник Томаш Бедзяк.

Нагадаємо, раніше в цьому році Польща підписала угоду на постачання 180 танків K2 за 3,37 млрд доларів, і перші 10 танків згідно з контрактом вже прибули в Польщу, водночас весь контракт має бути виконаний до 2025 року.

Читайте також: У Польщі оголосили приголомшливу кількість корейських танків K2, які будуть виробляти самостійно