xcounter
#

Як довго і дорого Британія буде поповнювати запаси тисячі ПТРК NLAW, якими ЗСУ трощать російські танки

8411
Постріл з ПТРК NLAW, фото ілюстративне
Постріл з ПТРК NLAW, фото ілюстративне

Найкраща реклама зброї – використання на полі бою проти ворожих танків

Велика Британія хоче поповнити свої запаси шведських протитанкових ракетних комплексів NLAW, тисячі яких ця країна передала Україні у рамках оборонної допомоги, і які ефективно нищать російські танки. Так, компанія Saab, виробник цих ПТРК, уклав угоду з Міноборони країни і отримав замовлення на "тисячі" ПТРК NLAW.

Сума угоди становить 2,9 млрд шведських крон або ж близько 280 млн доларів США. "Попит на протитанкові комплекси, такі як NLAW, зростає. Ми з нетерпінням чекаємо подальшого укріплення наших тісних стосунків з Великобританією і пишаємося тим, що продовжуємо поставляти наші перевірені та надійні протитанкові засоби", – відзначив президент та головний виконавчий директор Saab Мікаель Йоханссон.

nlaw
Російський танк після зустрічі з NLAW

Загалом з початку року Велика Британія поставила Збройним Силам України близько 7000 ПТРК NLAW і це близько половина її власних запасів. Очікується, що перші комплекси згідно з контрактом армія Великобританії отримає у 2024 році, а останні ПТРК військо отримає у 2026 році.

Нагадаємо, що ці ПТРК наші військові активно використовують з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року. Крім того, тут варто згадати, що це вже другий контракт на ПТРК NLAW для Великої Британії – раніше країна для поновлення запасів замовила у британського підрозділу Thales 500 одиниць NLAW, які мають надійти у 2023 році.

Читайте також: Блокбастери відпочивають: на відео показали результат нічної зустрічі NLAW з рашиським Т-72