xcounter
#

Ізраїльські ВМС отримали свій найпередовіший корабель INS Magen

8349
Інші три кораблі проекту Sa'ar 6мають прибути до Ізраїлю протягом 2021 року
Інші три кораблі проекту Sa'ar 6мають прибути до Ізраїлю протягом 2021 року

Корвет завершив свій перехід із німецького Кіля в ізраїльську Хайфу позавчора, 2 грудня

Військово-морські сили Ізраїлю 2 грудня цього року провели церемонію прийому корвету INS Magen, першого корабля проекту Sa'ar 6, котрий завершив свій перехід з верфі у німецькому Кілі. Про це сповістив портал JNS.

За даними цього видання, інші 3 корвети проекту Sa'ar 6 Ізраїль має отримати протягом 2021 року.

Читайте також: Сезон корветів: які багатоцільові військові кораблі обирають у світі
Ізраль передовий корабель ВМС
Фото офіційної церемонії прийому корвета INS Magen до складу ізраїльських ВМС

Нагадаємо, що водотоннажність нового корвету становить близько 1900 тонн. Озброєння – 16 протикорабельних ракет (ймовірно, Gabriel 5), дві 324-мм торпедні установки, 76-мм гармата Oto Melara, 40 вертикальних пускових установок для системи ППО С-Dome та інше.

Sa'ar 6 оснащений РЛС EL / M-2248 MF-STAR AESA з дальністю дії 100 км. Швидкість цього корабля - до 26 вузлів/годину, дальність плавання – 2500 миль. Корвет має ангар та гелікоптерний майданчик.

корвет ВМС України
Установка всіх систем озброєння на корвет має відбутись безпосередньо в Ізраїлі

Корвети проекту Sa'ar 6 Ізраїль замовив у німецької компанії ThyssenKrupp Marine Systems, щоб обороняти власну виключну економічну зоні Ізраїлю, де були виявлені цінні запаси природного газу.

Але завдяки цим корветам Ізраїль також зможе проектувати свою силу в регіоні Східного Середземномор’я. Це – важливо, бо Ізраїль є однією з декількох країн регіону, які занепокоєні агресивними діями Туреччини в морі.

геополітика енергоресурси Ердоган
Туреччина прагне створити величезну виключно економічну зону між собою і Лівією, та самовільно добувати енергоресурси на шельфі Середземного моря

Ізраїль, Греція, Республіка Кіпр і Єгипет категорично проти таких планів. Тому 12 листопада 2020 року міністри оборони Ізраїлю, Кіпру та Греції домовилися про посилення військової співпраці.

Читайте також: Малий військово-морський флот Ізраїлю зростає і стає все більш актуальним