xcounter
#

Ізраїль має Spyder "все в одному", який збив свою найменшу ціль (відео)

4055
Пуск ракети з системи ППО Spyder All in One під час випробувань, фото — скріншот з відео Rafael
Пуск ракети з системи ППО Spyder All in One під час випробувань, фото — скріншот з відео Rafael

Rafael протестувала свою найновішу конфігурацію системи протиповітряної оборони Spyder

Ізраїльська оборонна компанія Rafael нещодавно повідомила, що спільно з Управлінням оборонних досліджень і розробок міноборони країни [Israeli Ministry of Defense Directorate of Defense Research & Development] завершила успішні випробування удосконаленої системи протиповітряної оборони Spyder у найновішому варіанті All in One або ж "все в одному".

Компанія не розкриває усіх подробиць цього випробування, але відомо, що випробування пройшли минулого місяця і під час випробувань система Spyder All in One "у складному оперативному сценарії" перехопила безпілотний літальний апарат "із досягненням прямого та ефективного ураження", розповідають у Rafael.

Читайте також: Румунія хоче витрати 2,1 млрд доларів на ППО малої дальності: у конкурсі два рідкісні ЗРК - Spyder-SR та VL Mica

Водночас як відзначають у Defense News з посиланням на джерело, що знайоме з випробуванням — дрон, який був збитий під час випробувань, був найменшою ціллю, яку коли-небудь уражало сімейство систем протиповітряної оборони Spyder. Водночас що у Rafael, що в оборонному відомстві Ізраїлю не відповіли на питання про те, коли планують розгорнути таку систему.

ізраїльська cистема протиповітряної оборони Spyder "все в одному" All in One
За мить до влучання ракети у ціль, фото — скріншот з відео Rafael

"Успіх поточного випробування системи SPYDER All in One представляє собою ще один технологічний прорив, який вперше здійснила компанія Rafael, надавши рішення, адаптовані до різних загроз, що розвиваються у різних областях", — відзначають у компанії.

Нещодавно представлена конфігурація SPYDER All in One поєднує на одній платформі вбудований радар, удосконалену систему управління і командування, електрооптичні сенсори і два типи перехоплювачів — PYTHON і Derby, а якщо точніше, то йдеться про ракети I-Derby ER із дальністю у 40 км і максимальною висотою у 12 км; I-Derby SR із дальністю 20 км і висотою у 9 км; та PYTHON-5 із дальністю у 15 км і висотою у 6 км.

Система протиповітряної оборони Spyder All in One
Система протиповітряної оборони Spyder All in One, фото — Rafael

Система SPYDER All in One може використовуватися як самостійна одиниця, так і у складі батареї. Максимальна кількість цілей, що обстрілюється одночасно — 4. Мінімальний час підготовки до бойової готовності — 3 хвилини. Маса машини включно з вісьмома ракетами — близько 30 тонн.

Читайте також: Чехія замінює радянські ЗРК "Куб" на систему ППО SPYDER ізраїльської компанії Rafael