xcounter
#

Історія з данськими F-16 для Аргентини добігла кінця, контракт офіційно підписано

5001
Фото — Forsvarsministeriet
Фото — Forsvarsministeriet

Йдеться про продаж 24 літаків включно з ракетами та іншим необхідним обладнанням

Офіційний сайт оборонного відомства Данії повідомляє, що сьогодні, 16 квітня, на базі повітряних сил країни Скрідструп за участі міністра оборони країни Троельса Лунда Поульсена та міністра оборони Аргентини Луїса Альфонсо Петрі було підписано контракт на продаж Аргентині данських багатофункціональних винищувачів F-16.

З цього приводу Поульсен відзначив, що ці F-16 "добре служили нам протягом багатьох років, ретельно обслуговувалися і технічно оновлювалися", і що тепер Аргентина стає "частиною глобального сімейства F-16".

Читайте також: Аргентина списує Super Etendart, які "відзначились" у Фолклендській війні 1982 року

Також в оборонному відомстві Данії нагадують, що продаж здійснювався у тісній співпраці з урядом США, який зокрема надав дозвіл на цю угоду. Також нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Аргентина отримає кредит від США на часткову оплату данських F-16, а також ракет до них. Всього йдеться про закупівлю 24 літаків.

Як відзначають у виданні Zona Militar, Аргентина разом з літаками отримає "десятки контейнерів з матеріалами, які дозволять ПС адаптуватися до нового винищувача, а також гарантувати його локальну експлуатацію і обслуговування".

Крім того, "очікується, що винищувачі також будуть оснащені повним арсеналом озброєння класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня". Також відзначається, що важливим аспектом стануть інвестиції в авіабазу "Тандил" з метою удосконалення інфраструктури VI авіабригади.

Читайте також: Україна може отримати менше F-16 через Аргентину та Китай: ще один приклад тісного світу зброї