xcounter
#

ХК "Укрспецтехніка" завершила заводські випробування нової РЛС РСВШ-112L4 (фото)

7382
РЛС РСВШ-112L4 під час випробувань на полігоні
РЛС РСВШ-112L4 під час випробувань на полігоні

На сьогодні виріб для вимірювання початкової швидкості снарядів запущено в серійне виробництво

Вітчизняні зброярі з АТ "ХК "Укрспецтехніка" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") завершили всі види заводських випробувань малогабаритної РЛС вимірювання швидкості снарядів РСВШ-112L4.

Під час тестів, за допомогою виробу, було перевірено початкову швидкість (та проведена низка додаткових розрахунків) снарядів та куль різних калібрів (як то від буксированих гаубиць, САУ, мінометів, стрілецької зброї тощо). Відповідна отримана інформація в автоматичному режимі надавалася розрахункам та стрілкам для коригування вогню.

Читайте також: "Укрспецтехніка" суттєво вдосконалила систему боротьби з БПЛА "Анклав"
РСВШ-112L4
122-мм буксирована гаубиця Д-30 ЗСУ та РЛС вимірювання швидкості снарядів РСВШ-112L4 / Фото: "ХК "Укрспецтехніка"

Відзначається, що українська радіолокаційна станція має невеликі розміри та вагу, оснащена вбудованою системою самотестування і контролю працездатності, а також приймачем GPS.

РСВШ-112L4
122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" ЗСУ та РЛС вимірювання швидкості снарядів РСВШ-112L4 на випробуваннях / Фото: "ХК "Укрспецтехніка"

РСВШ-112L4 працює в міліметровому діапазоні частот, в режимі безперервного випромінювання, що робить виріб безпечним для людей та роботи іншої апаратури, стійкім до випромінювання інших радіотехнічних засобів, а також малопомітним для радіотехнічної розвідки противника. Крім того, РЛС може бути інтегрована в різні системи артилерійського вогню.

РСВШ-112L4
122-мм буксирована гаубиця Д-30 ЗСУ та РЛС вимірювання швидкості снарядів РСВШ-112L4 / Фото: "ХК "Укрспецтехніка"

Розробники відзначають, що подібними системами, які можуть бути встановлені, як безпосередньо на стволі артустановок, так і використовуватися на тринозі, оснащені багато провідних армій світу. Оскільки використання таких РЛС значно покращує та спрощує розрахунки стрільб, їх точність та час, необхідний на ураження цілі.

РСВШ-112L4

"В ідеалі кожна артилерійська система повинна комплектуватися такими приладами", - відзначили представники "ХК "Укрспецтехніка".

Нагадаємо, вперше вітчизняна станція для вимірювання початкової швидкості снаряда була презентована у червні 2019 року.

Читайте також: "Укрспецтехніка" розробила нову станцію повітряної та наземної розвідки дальністю до 60 км