xcounter
#

Хірург Нетаньягу увійшов до ради директорів Rafael, влада це не коментує

1776
"Залізний купол", фото ілюстративне, джерело - Rafael
"Залізний купол", фото ілюстративне, джерело - Rafael

Посаду в найбільшому виробнику зброї країни отримав лікар, наближений до глави уряду, і це викликає закономірне занепокоєння

В склад ради директорів ізраїльської оборонної компанії Rafael увійшов Алон Пікарскі, голова хірургічного відділення лікарні "Хадасса Ейн-Керем", який раніше видаляв грижу в прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу та оперував дружину глави уряду в 2021 року.

Таке кадрове призначення схвалили міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант та міністр Давид Амсалем, що відповідає за державні компанії, пише профільний портал Defense News.

Читайте також: Німеччина отримала дозвіл на закупівлю ракет до Patriot на 5 млрд доларів: скільки це зенітних MSE

Зазначається, що це кадрове призначення неабияк стривожило оборонний сектор Ізраїлю загалом. Оскільки згаданий вище Алон Пікарскі взагалі до цього моменту не мав жодного стосунку до оборонної промисловості та виробництва зброї.

А єдиний фактаж, який наводиться по Пікарскі – що він в кінці березня 2024 року проводив операцію по видаленню грижи в глави уряду Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, а в березні 2021 року він проводив операцію по видаленню аппендициту в дружини Нетаньягу Сари.

Виявляється, кадрова ситуація дійшла до того, що Пікарскі виявився аж ніяк не єдиним членом ради директорів Rafael, в якого нема профільного досвіду, але він виявився першим, хто був настільки явно пов’язаний з прем’єр-міністром Ізраїлю напряму.

Також зазначається, що загалом в структурі ради директорів Rafael є 12 місць, із яких на даний момент зайняті уже 10, хірург Нетаньягу стане 11-им, вакатним лишатиметься ще одне місце. Тут показовим є те, що сам Пікарскі та представники уряду Ізраїлю взагалі відмовляються від коментарів по цьому кадровому рішенню.

Специфічності цій ситуації додає і той фактаж, що Rafael є загалом найбільшим працедавцем на півночі Ізраїлю, штат персоналу якого складає 8 тисяч осіб, і планується найняти додатково ще 2 тисячі осіб.

Тут також варто доповнити, що ізраїльська оборонна компанія Rafael є виробником керованих ракет Spike, зенітно-ракетних комплексів "Залізний купол" та Spyder.

Раніше Defense Express писав, що попри війну, Ізраїль звітує про рекордний продаж зброї аж на 13 млрд, але чого продавали найбільше.

Читайте також: Німеччина отримала дозвіл на закупівлю ракет до Patriot на 5 млрд доларів: скільки це зенітних MSE