xcounter
#

Генштаб натякає, що скоро у рашистів закінчаться навіть ракети до С-300

15248
Позиція рашистських С-300, ілюстративне фото з відкритих джерел
Позиція рашистських С-300, ілюстративне фото з відкритих джерел

Окупанти мають усього декілька тисяч таких ракет, які їм потрібні й для прикриття своїх військ

В своєму сьогоднішньому ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУвідзначив таку цікаву деталь – за весь час війни ЗС РФ використали для ударів по Україні уже 500 ракет до зенітних комплексів С-300, частина з яких до цілі не долетіла. Перейти на застосування С-300 орків примусив дефіцит оперативно-тактичних ракет

За оцінками нашого Генштабу, загалом рашисти мають в запасі декілька тисяч зенітних ракет до С-300, із яких однак більшість – непридатні до застосування. Це повідомлення можна трактувати так – Генштаб ЗСУ натякає, що в росіян скоро закінчаться навіть ракети до С-300 для наземних ударів по Україні. Тим більш, що таку тенденцію уже можна підтвердити прикладами із відкритих джерел.

Читайте також: РФ ешелонами везе ракети аж з Улан-Уде та готується до масованих обстрілів з С-300
Позиція рашистських С-300, ілюстративне фото з відкритих джерел

Поки що найбільш масованим застосуванням ракет комплексу С-300 для обстрілів Миколаєва відбулось 29 серпня, після того як ЗСУ перейшли до контрнаступальних дій на Півдні України. Тоді орки відстріляли аж 16 ракет, із яких до Миколаєва долетіло однак 12.

Якщо поглянемо зведення голови Миколаївської ОВА Кіма за минулу добу 3 вересня 2022 року , то побачимо- рашисти "комбінувати" застосування ракет до С-300 та "метання" крилатих ракет із тактичної авіації, бо відчувають брак ракет для підтримання інтенсивності обстрілів.

Позиція рашистських С-300, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відзначається, що в день 3 вересня рашисти випустили Х-59 із винищувача Су-35, ракета влучила в приватний двір, і це був перший за тривалий час "відстріл" по Миколаєву крилатих ракет з літаків ворога. А у ніч на 4 вересня окупанти провели "масований обстріл" із С-300, але кількість відстріляних ракет не зазначається.

Того ж 3 вересня рашисти відстріляли ракету Х-31 із літака Су-35 по одному із сіл прифронтової Березнегуватської громади на Миколаївщині. Хоча до цього для обстрілів на такій "пістолетній дистанції" орки застосовували ті ж С-300

Читайте також: РФ забрала із Сирії свої комплекси С-300 для нових обстрілів України