xcounter
#

Гендиректору заводу "Радар" повідомлено про підозру

2775
Напівактивна головка самонаведення 9Б-1101К (для ракети Р-27Р1) виробництва ПАТ "Київський завод "Радар" на виставці AUSA-2017 в США
Напівактивна головка самонаведення 9Б-1101К (для ракети Р-27Р1) виробництва ПАТ "Київський завод "Радар" на виставці AUSA-2017 в США

Керівника держпідприємства підозрюють в завданні збитків державі у розмірі понад 3,6 млн гривень

Згідно з оприлюдненим у четвер, 19 листопада ц.р., повідомленням прес-служби Київської міської прокуратури, слідчими Печерського управління Національної поліції міста Києва, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6, очільнику державного підприємства повідомлено про підозру по частині 2 статті 367 КК України.

Генерального директора ПАТ "Київський завод "Радар" (входить до складу ДК "Укроборонпром") підозрюють у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки.

Читайте також: Ан-178, ракетні двигуни, важка БМП, боєприпаси та інше – Уряд увімкнув "зелене світло" оборонним проектам
Територія ПАТ "Київський завод "Радар"

Повідомляється, що під час слідства було встановлено, що "внаслідок неналежного виконання генеральним директором своїх службових обов’язків щодо збереження й ефективного використання державного майна, під час проведення будівельних робіт з реконструкції майнового комплексу забудовником повністю знищено дев'ять будівель, які перебувають на балансі підприємства".

Слідство вважає, що внаслідок цих дій держава отримала збитки на суму у понад 3,6 млн гривень.

Наразі слідчими органами встановлюються обставини правопорушення та інші особи, які також можуть бути причетними до цих дій. Триває досудове розслідування.

Ракета Р-27
На "Київський завод "Радар" виготовляють полуактивні головки самонаведення для відомих ракет Р-27

Нагадаємо, ПАТ "Київський завод "Радар" спеціалізується на виробництві та ремонті метеонавігаційних РЛС, бортової навігаційно-посадкової апаратури та прицільно-навігаційних комплексів для різних типів літаків та гелікоптерів, а також на виробництві головок самонаведення 9Б 1101К для ракет класу "повітря-повітря" Р-27Р1. Генеральним директором підприємства (згідно з даними сайту заводу) вказаний Вячеслав Зеленський.

Читайте також: За останні роки "Укроборонпром" "вивів" з підприємств понад 260 млн гривень