xcounter
#

​Французький Soframe показав концепт розвідувальної машини майбутнього - MOSAIC

MOSAIC від Soframe
MOSAIC від Soframe
1266

MOSAIC поки є концептом із використанням цілого ряду нововведень

Французька компанія Soframe, яка спеціалізується на створенні автомобільної техніки, продемонструвала своє бачення майбутньої колісної машини розвідки. Проект отримав назву MOSAIC (Mission Observation Surveillance Acquisition Investigation Combat) та призначений для "симетричних бойових дій високої ефективності".

Бойова розвідувальна машина виконана на платформі 4х4 та оснащується гібридною силовою установкою. На думку розробників це дозволяє не тільки економити ресурс мотору та паливо, але і забезпечити малопомітність в акустичному діапазоні під час ведення розвідки. Окрім того, це дозволяє додати потужності, коли це необхідно.

Читайте також: У лютому 2021 року ХКБМ планує закінчити проведення кваліфікаційних випробувань з виготовлення фінальної версії ТКБМ "Дозор-Б" (відео)
MOSAIC Soframe
Концепт MOSAIC від Soframe

Екіпаж машини складає від чотирьох до двох осіб, в залежності від оснащення. Окрім того, передбачена можливість дистанційного керування машиною. У якості озброєння передбачено встановлення бойових модулів із 7,62 кулемета або 30-мм гарматою, або звичайної турелі.

У своєму концепті Soframe оговорив використання інноваційної системи бронезахисту, яка, крім використання сучасних композитів, передбачає запатентовану систему відведення вибухової хвилі по спеціальним газовим каналам. Таким чином, скоріш за все вдасться позбутися традиційного для MRAP-ів U-подібного днища, яке негативно відображається на висоті машини.

Outfielder Soframe
Outfielder від Soframe

На концепті MOSAIC оснащений акустичним сенсором, який дозволяє точно локалізовувати вогонь противника, який веде вогонь, а також панорамний приціл. Також підкреслено, що машина має місця для розміщення дронів, як наземних та і повітряних, а також інших інноваційних систем.

Читайте також: ​Армія США навчає військових "бачити" радіохвилі: навіщо це потрібно та які можливості відкриває