xcounter
#

Франція замовила безпілотний гвинтокрил VSR700 та вісім H225M для власних збройних сил

1240
Перші замовлені машини H225M мають надійти у війська в 2024 році
Перші замовлені машини H225M мають надійти у війська в 2024 році

Пакет замовлень також передбачає поставку вертольотів H145 та H160 для цивільних структур, уряд Франції має на меті підтримати національну аерокосмічну промисловість

Генеральний директорат з озброєння (DGA) Міноборони Франції замовило поставку восьми гелікоптерів H225M від Airbus для військово-повітряних, і також – придбало в Naval Group безпілотний вертоліт VSR700.

Окрім цього, як пише портал European Defence Rewiew, Airbus також отримав замовлення на поставку двох вертольотів H145 для Sécurité Civile – нашого аналогу ДСНС, та поставку десяти вертольотів H160 – для національної жандармерії.

Читайте також: Винищувачі Dassault Rafale офіційно не пропонували: Олександр Миронюк розповів про плани переоснащення ПС ЗСУ
Дозаправка гвинтокрилів Airbus у повітрі

Відзначається, що настільки масштабне замовлення – одна із складових плану уряду Франції по підтримці своєї аерокосмічної промисловості, і також – по стимулюванню розробок перспективних систем озброєнь.

Виконання контракту на поставку вісім гвинтокрилів H225M для національних збройних сил забезпечить 960 робочих місць для самої корпорації Airbus та її понад 300 підрядників. Перші вертольоти мають надійти у стройові частини в 2024 році та замінити собою гвинтокрили Puma.

Гвинтокрил Puma французьких ВПС

В свою чергу, безпілотний вертоліт VSR700 розробляється як корабельний БПЛА, що зможе виконувати функції розвідки та пошуку ворожих субмарин.

Прототипом для VSR700 став цивільний вертоліт Cabri G2. Перший політ першого екземпляра цього безпілотника відбувся у 2020 році.

На цьому рендері БПЛА VSR700 зображений як штатний елемент озброєння перспективних фрегатів типу FDI, що мають увійти до складу ВМС Франції в проміжку 2023-2025 роки
Читайте також: Не тільки Україна: кому зараз Airbus також постачає свої гвинтокрили