xcounter
#

Франція придумала свій "аналог" Javelin, який можна підвісити до БПЛА (відео)

9577
Перспективна ракета AKERON від MBDA, фото – Defence24, M.Dura
Перспективна ракета AKERON від MBDA, фото – Defence24, M.Dura

Але на жаль, у самих французів така розробка поки на дослідній стадії

Зараз у Парижі відбувається оборонна виставка Eurosatory 2022, що триватиме з 13 по 17 червня. Під час цієї виставки концерн MBDA презентував новітню керовану ракету 5-го покоління AKERON, запуск якої відбувається за принципом "вистрілив-забув".

AKERON розроблена на базі двох попередніх розробок – ракет MHT та MMP, такого собі французького "аналогу" ракети Javelin, розповідає польський портал Defence24.

Читайте також: Польща нарешті знайшла сучасну заміну для радянських Мі-2

Відзначається, що MBDA розробила навіть два варіанти своєї новітньої ракети - AKERON MP для запуску з наземної установки, із дальністю стрільби до 5 кілометрів, та AKERON LP з дальністю стрільби до 15 кілометрів, яку можна буде запускати з вертольотів або безпілотників.

Ракета типу AKERON розроблена як універсальна, тобто здатна уражати бронетехніку та укріплення противника, або ж навіть невеликі морські цілі. Але таким "аналогом" Javelin французи поки навряд чи зможуть "поділитись".

Наземна пускова установка для керованої ракети AKERON MP, фото – Defence24, M.Dura

Французька армія лишень почала отримувати перші екземпляри ракет AKERON MP для наземного запуску.

Роботи по "авіаційному" варіанту AKERON LP ще тривають, і в першу чергу французи використовуватимуть такі ракети для оснащення своїх ударних гвинтокрилів типу Tiger.

Варіант розміщення перспективних керованих ракет AKERON LP на зовнішніх вузлах підвіски ударного вертольота Tiger, фото – Defence24, M.Dura фото – Defence24, M.Dura
Читайте також: Прем'єра танка нового покоління KF51 Panther від Rheinmetall: німецька "Пантера" повертається (фото, відео)