xcounter
#

Флот фрегатів: що передбачає оборонна угода, яку уклали Єгипет та Італія

4765
Італія поставила Єгипту дев’ятий та десятий кораблі типу FREMM, що уже стояли частково готові на стапелях компанії Fincantieri
Італія поставила Єгипту дев’ятий та десятий кораблі типу FREMM, що уже стояли частково готові на стапелях компанії Fincantieri

Окрім бойових кораблів, Італія також постачатиме єгипетським збройним силам винищувачі Eurofighter Typhoon, навчальні літаки M-346, системи зв’язку та "інші ударні системи"

Військово-морські сили Єгипту отримали перший із двох фрегатів типу FREMM італо-французької розробки, збудованих за контрактом в Італії. Корабель отримав назву Al Galala (FFG 1002).

Про це пише портал Naval News.

Читайте також: Росія побудує військові бази в шести країнах Африки - німецька розвідка

Про поставку двох фрегатів типу FREMM Єгипет домовився із Італією в 2019 року. Другий корабель за цією угодою єгипетський флот має отримати навесні 2021 року.

Фрегат Al Galala прибув у єгипетську Олександрію орієнтовно 30 грудня 2020 року

Відомо, що фрегат Al Galala для Єгипту має таку номенклатуру озброєння: автоматична 127-мм гармата Leonardo, 76-мм автоматична гармата Super Rapido, дві артустановки калібром 25 мм та зенітно-ракетний комплекс SAAM-ESD із боєзапасом 16 ракет Aster. Чи має цей корабель протикорабельне та ударне озброєння – не повідомляється.

76-мм автоматична артустановка Super Rapido

Поставка фрегатів FREMM для Єгипту відбувається в рамках значно ширшого контракту з Італією загальною вартістю 1,2 мільярди євро.

Цей контракт також передбачає поставку для єгипетських збройних сил винищувачів Eurofighter Typhoon, навчальних літаків M-346, "інших ударних систем" та систем зв’язку.

Щоправда, сторони не розкривають дані про кількість літаків та інших видів озброєння, котрі має отримати Єгипет в рамках цього контракту на 1,2 мільярди євро.

ВПС Італії мають 95 винищувачів Eurofighter Typhoon. Найновіший такий літак італійські військові отримали в жовтні 2020 року

Свій перший фрегат типу FREMM Єгипет придбав у Франції в 2015 році. Корабель отримав назву Tahya Misr. Вартість поставки цього корабля – невідома.

Із-за експортних обмежень французи демонтували із корабля установку вертикального запуску для крилатих ракет SCALP NAVAL із дальністю стрільби до 1000 кілометрів, систему РЕБ NETTUNO-4100 та антену SATCOM для системи супутникового зв’язку Syracuse.

Єгипетський фрегат Tahya Misr типу FREMM. Окрім Єгипту, один такий корабель має Марокко, три фрегати FREMM має Франція, чотири - сама Італія
Читайте також: Як в Єгипті керують змішаним парком бойової авіації з Китаю, РФ, США та Європи