xcounter
#

Росія побудує військові бази в шести країнах Африки - німецька розвідка

982
Фото: Siegfried Modola / Reuters
Фото: Siegfried Modola / Reuters

Росія планує значно посилити військове співробітництво з країнами Африки

У звіті німецької розвідки стверджується, що РФ активізує створення військових баз у шести країнах регіону.

У документі зазначається, що Росія таким чином реалізує "нові африканські амбіції", а "Путін зробить Африку пріоритетом".

Читайте також: "Кремль бреше кожен раз": США оприлюднили нові супутникові знімки про постачання російської зброї до Лівіі
Росія будує військові бази в шести африканських країнах. Фото: CNN

За даними німецької розвідки, російські бази будуть розташовані в наступних африканських країнах: Центральноафриканська Республіка, Мадагаскар, Еритрея, Мозамбік, Єгипет і Судан.

Зазначається, що посилення військового співробітництво з Африкою та передусім будівництво військових баз Росія здійснює на основі документів, підписаних з 21 країною Африки у 2015 році.

Переклад:"В мережі розповсюджуються фото росіян, що вивантажують військову техніку в аеропорті Накала в Мозамбіку". Вересень 2019 року.

Разом з тим, наразі відомо, що російська армія вже напівофіційно навчає військових цих країн. Наприклад, 180 інструкторів з РФ вже розташовані в ЦАР та інших частинах Африки, а в Росії щороку проходять підготовку близько 20 солдатів з Малі.

Водночас у документі зазначається, що РФ також "заохочує присутність на континенті приватних військових компаній, таких як ПВК "Вагнера". За словами німецьких експертів, таким чином путінська Росія надає африканським диктатором гарантії безпеки від революцій та державних переворотів.

российские войска в Африке

В опублікованому документі також стверджується, що Росія посідає перше місце з постачання озброєння в Африку (37,6%). На другому місці знаходиться США (16%), далі Франція (14%) та Китай (9%).

Читайте також: "Кремль бреше кожен раз": США оприлюднили нові супутникові знімки про постачання російської зброї до Лівіі