xcounter
#

Фінська Patria поставила для армії Хорватії 126 бронетранспортерів AMV

2507
В підсумку, ці фінські бронемашини стали "кістяком" парку БТР хорватської армії
В підсумку, ці фінські бронемашини стали "кістяком" парку БТР хорватської армії

Підприємства хорватської оборонної промисловості також були залучені для виконання виробництва та поставок цих бронемашин

Фінська оборонна компанія Patria повністю виконала свої зобов’язання за контрактом на поставку 126 бронетранспортерів AMV для армії Хорватії. Фінальні поставки були виконані в грудні 2020 року, пише портал European Defence Rewiew.

Бронетранспортер AMV - один із "бестеллерів" на світовому ринку продаж бронетехніки. Із 2003 року Patria виробила близько 1300 таких бронемашин

Вартість продажу цих бронетранспортерів – не уточнюється. Відомо, що субпідрядниками для виробництва та поставок 126 фінських бронетранспортерів AMV виступали також "декілька хорватських оборонних підприємств". І також стверджується, що така колаборація із фінською Patria дасть економіці Хорватії довготривалий багаторічний ефект.

Читайте також: Т-64 "Краб": на ХКБМ підтвердили строки створення та розповіли про нововведення (відео)
Бронетранспортери AMV в польській армії мають позначення "Росомаха"

Усього, за наявними даними, компанія Patria із 2004 року виробила близько 1300 бронетранспортерів AMV. Найбільших парк таких БТР має армія Польщі – близько 570 одиниць.

Ці бронемашини мають наступні характеристики: бойова маса – від 17 до 27 тон, екіпаж – дві-три особи, десант – вісім – десять осіб, швидкість ходу по шосе – до 100 кілометрів, дальність ходу по шосе – від 600 до 800 кілометрів.

Patria також розробила вдосконалену версію свого бронетранспортера - AMVXP, і шукає експортних покупців на цю бронемашину

Як раніше розповідав Defence Express, компанія Patria змагається за право на поставку для Сил самооборони Японії своїх бронетранспортерів AMVXP: в Країні Сонця, що сходить, шукають заміну для 365 своїх бронетранспортерів "тип 96".

Бронетранспортер AMVXP відрізняється від "базової" версії AMV кращим рівнем захисту. І також – більшою максимальною вагою, 32 тонни, із яких 15 тонн – "корисне навантаження".

Бронетранспортер "тип 96" Сил самооборони Японії. Такі машини випускались із 1996 по 2008 роки
Читайте також: ​НАТО проведе наймасштабніші навчання Альянсу Defender Europe біля кордонів РФ