xcounter
#

Філіппіни замінюють гелікоптери часів війни у В’єтнамі

1075
Філіппіни замінюють гелікоптери часів війни у В’єтнамі

Філіппіни хочуть отримати більше гелікоптерів Black Hawk

Філіппінський уряд надав своїм Повітряним силам можливість придбати більше польських гелікоптерів Black Hawk на фоні зусиль з заміни застарілого парку гелікоптерів Huey часів війни у В’єтнамі.

Так, президент країни Родріго Дутерте, згідно із заявою секретаря кабінету міністрів Карло Ногралеса, погодив придбання гелікоптерів на початку лютого, при цьому уряд заявив, що закупівля "поступово вирішить зростаючий дефіцит гелікоптерної техніки".

Читайте також: ​"Мотор Січ" розробляє корабельний вертоліт для українських корветів типу Ada: деталі проекту

Гелікоптер Black Hawk
Філіппіни вже отримали декілька гелікоптерів S-70i Black Hawk польського виробництва

Ногралес також заявив, що затверджена закупівля 15 гелікоптерів, але додав, що цифра є орієнтовною та залежить від доступного фінансування.Разом з тим, новинний портал Inquirer.net процитував слова міністра оборони країни Дельфіна Лоренцани, який заявив, що погоджена закупівля ще 32 гелікоптерів Black Hawk.

Як відомо, Філіппіни раніше вже замовили 16 S-70i Black Hawk, перші шість з них були доставлені у листопаді 2020 року (п’ять з них – українським Ан-124-100), а останні машини з цієї партії країна отримає вже в цьому році. Вартість цього контракту становила 241 мільйон доларів.

S-70i Black Hawk
S-70i Black Hawk

Гелікоптери виробляються польською PZL Mielec, дочірньою компанією американської компанії Lockheed Martin, яка також володіє Sikorsky, виробником Black Hawk.

Придбання значної кількості Black Hawks дозволить Філіппінам замінити свій парк застарілих гелікоптерів Bell UH-1 "Huey", які за останній рік все частіше страждають від аварій.

Транспортні гелікоптери виконують життєво важливі повсякденні задачі на Філіппінах, які є архіпелагом з понад 7400 островів, більшість з яких мають погану транспортну інфраструктуру і страждають від стихійних лих.

Читайте також: ​Великобританія почала озброюватись новою версією ударного вертольота AH-64 Apache