xcounter
#

Фантастична влучність ракетних систем у руках ЗСУ: мости й далі "грають роль ППО"

4648
Фантастична влучність ракетних систем у руках ЗСУ: мости й далі "грають роль ППО"

Збройні Сили не перестають влучно бити по мостах через Дніпро

Українські військові з ракетних систем HIMARS вкотре "відкорегували" стан Антонівського мосту – однієї з "транспортних артерій", що підтримують правобережне угруповання російської армії. Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

антонівський міст
Пошкодження мосту, фото ілюстративне

"Стан Антонівського мосту вчергове відкореговано, всупереч намірам окупантів. Зважаючи на нанесені ушкодження та безперервний вогневий контроль, окупаційні війська наразі не наважуються ані використовувати, ані ремонтувати міст", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибухи, задимлення та пожежа: HIMARS знову "пригостив" один з мостів високоточними ракетами

Крім того, у мережі з’явилося відео іншого моста через Дніпро – у районі Каховської ГЕС – як стверджують у джерелах, такий стан моста зафіксовано на вечір 24 серпня.

Судячи з пошкоджень моста, можна зробити висновок про неймовірну точність, з якою ракети GMLRS "лягали" у ціль – фактично одна поруч з іншою, завдаючи мосту серйозних пошкоджень і перетворюючи його на "непридатний до використання".

Разом з тим, попри те, що ЗСУ зарекомендували себе як ефективні користувачі HIMARS, США поки не поспішають передавати нам високоточні далекобійні ракети ATACMS, аргументуючи це тим, що GMLRS наразі достатньо для виконання завдань, які стоять перед нашими військовими.

Читайте також: РФ втратила одразу трьох "мисливців на HIMARS": коли полювання перетворилося на "зловити невловиме"