xcounter
#

Embraer їде в Україну: чи побачимо ми Super Tucano на "Авіасвіт-2020"

1345
Embraer їде в Україну: чи побачимо ми Super Tucano на "Авіасвіт-2020"

​Бразильська авіабудівна компанія Embraer вперше візьме участь у Міжнародному авіакосмічному салоні "Авіасвіт". Захід відбудеться з 13 по 16 жовтня 2020 року в Міжнародному виставковому центрі в Києві.

Головним експонатом одного з "хедлайнерів" виставки може стати легкий турбогвинтовий штурмовик EMB-314 Super Tucano. Наразі невідомо, чи буде компанія демонструвати цей літак, однак приїзд Embraer в Україну свідчить про зацікавленість бразильської сторони в реалізації проєктів з Україною.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року льотчики Повітряних сил Збройних сил України здійснили у Лісабоні ознайомчі польоти на легких турбогвинтових штурмовиках Embraer EBN-314 Super Tucano.

Читайте також: "И снова здравствуйте": ізраїльська компанія Elbit Systems готова модернізувати українські МіГ-29
Super Tucano

Згодом президент Бразилії Жаїр Болсонару у своєму акаунті у твіттері заявив наступне: "Україна хоче військові літаки від Бразилії". За його словами, президент України Володимир Зеленський виявив зацікавленість щодо купівлі літака Super Tucano.

Раніше, влітку 2019 року, українська делегація на чолі з командувачем ПС ЗСУ генерал-полковником Сергієм Дроздовим відвідала Бразилію з наміром оцінити виробничі потужності та обговорити можливе придбання цих літаків.

Super Tucano

Нагадаємо, у травні 2020 року була схвалена Візія Повітряних сил ЗСУ, в якій було визначено, що українську військову авіацію необхідно переоснастити новими бойовими літаками у три етапи протягом 2021-2035 років. Для переоснащення тактичної авіації необхідно виділити 200 млрд грн.

Про те, як врятувати авіацію України та який саме літак потрібен нашим Повітряним силам ми розмірковували в окремому матеріалі (щоб почитати, натисніть на зображення нижче).

Читайте також: З'явилося видовищне GoPro-відео польотів українських штурмовиків Су-25 на "Сі-Бриз-2020"