xcounter
#

Дрони знову атакували дуже важливий для РФ завод у Брянську

980
Момент удару
Момент удару

Він розташований всього від 110 км до кордону з Україною і відіграє суттєву роль для російського оборонно-промислового комплексу

Низка російських пропагандистських каналів оприлюднили інформацію, що в ніч на 19 жовтня ударні безпілотні літальні апарати атакували завод "Кремний ЭЛ", розташований у Брянській області - як повідомив губернатор Алєксандр Богомаз, "у результаті детонації вибухового пристрою збитого безпілотника на горищі нежитлової будівлі сталося загоряння".

Водночас відповідно до звіту так званого "міністерства оборони" РФ вночі силами протиповітряної оборони було збито 16 дронів, з них 13 над територією Брянської області. На оприлюднених відео видно влучання дрона в один з об’єктів та вибух. Разом з тим, станом на зараз результати цієї атаки оцінити важко.

Читайте також: В ЗСУ створюють експериментальні бойові підрозділи для тестування нових систем РЕБ

Передусім тут варто нагадати, що завод "Кремний ЭЛ", який був атакований вночі, розташований лише у 110 км від кордону з Україною і є дуже важливим для РФ, бо є другим виробником електроніки та більшість продукції, яку він виробляє, йде на потреби оборонного виробництва.

Територія заводу "Кремний ЭЛ"
Територія заводу "Кремний ЭЛ", зображення ілюстративне

І це вже щонайменше четверта атака на цей завод - вперше дрони на "Кремний ЭЛ" завітали у серпні 2023 року, трохи більш як рік тому, а згодом у вересні. Також завод було атаковано у червні 2024 року.

Раніше Defense Express розповідав, що США нарешті показали таємничі Phoenix Ghost для ЗСУ, які обіцяли ще в 2022 році, але питань стало більше.

Читайте також: Міністр оборони про посилення наших Повітряних Сил від Швеції, і тут не тільки про літаки Saab 340 AEW&C