xcounter
#

Для ЗСУ розробляється новітня РЛС огляду та цілевказання "Артамон" для армійських ЗРК

РЛС огляду та цілевказання "Артамон"
РЛС огляду та цілевказання "Артамон"
11520

РЛС "Артамон" на основі цифрових антенних решіток має бути готова до кінця року

Сухопутні війська Збройних Сил України до кінця року отримають у дослідну експлуатацію нову оглядову РЛС, яка здатна виявляти навіть малопомітні винищувачі, крилаті ракети та дрони.

Роботу над цією РЛС на базі цифрових антенних решіток, яка отримала назву "Артамон" веде київське підприємство "Скайнет ltd", спільно з ДП завод "Арсенал". РЛС від цього розробника, на основі нової технології, вже встановлюються у модернізовані "Шилки" - ЗСУ-23-4М А1 "Рокач".

Читайте також: Сухопутні війська ЗСУ хочуть крилаті ракети з дальністю до 500 км; російські Т-72 застрягли у багнюці; Польща позбудеться своїх БМП-1: події тижня від Defense Express
ЗУ-23-4М А1
ЗУ-23-4М А1 "Рокач" з РЛС на основі цифрових антенних решіток від "Скайнет ltd"

"Зараз "Скайнет ltd" для Сухопутних військ Збройних Сил України на замовлення Міноборони розробляє дослідний зразок та має вийти на випробування з РЛС виявлення та цілевказання на базі цифрових антенних решіток - "Артамон". Ми цим питанням займаємося і до кінця цього року ця робота буде виконана", - розповів в інтерв’ю Defense Express директор підприємства Леонід Шацман.

Серед публічних характеристик цієї розробки - можливість виявлення цілей з ефективною площею розсіювання 1 м. кв. на дальності 80-100 км. "Артамон" дозволяє миттєво, в секторі 60 на 30 градусів по азимуту та куту місця, виявляти цілі, визначати їх координати та видавати цілевказування.

РЛС огляду та цілевказання
РЛС огляду та цілевказання "Артамон" має малі габарити та малу потребу у енергоживленні

"Користувачем" цих цілевказівок, на наш погляд, має бути РЛС керування зброєю, яку ми також розробляємо, спільно з Корпорацією НВО "Арсенал" - РЛС "Сагайдак". Або радіолокаційні станції армійських зенітних комплексів, таких як, "Оса", "Тунгуска" та інші", - додав розробник.

Таким чином Сухопутні війська вже в цьому році розпочнуть впровадження нової системи, яка здатна значно підвищити ефективність наявних "армійських" ЗРК.

ЗРК
ЗРК "Оса" - основний засіб ППО у Сухопутних військах

З боку Defense Express одразу зазначимо, що всі далекобійні зенітні ракетні комплекси, такі, як С-300, знаходяться у Повітряних Силах. У Сухопутних військах ЗСУ найпотужнішим ЗРК є "Оса".

Повне інтерв’ю, в якому мова йде про особливості цифрових антенних решіток, чому ЗСУ вкрай зацікавились новітніми вітчизняними РЛС, про "Рокач", інші проекти та реалістичність нарисів вимог від Сухопутних військ до нового ЗРК, опубліковане на нашому YouTube-каналі.

Читайте також: Територіальна оборона готується стріляти із ПТРК "Стугна-П" та "Корсар"