xcounter
#

Для підтримки своїх військ біля Ізюму рашисти перекинули важкі САУ "Тюльпан" - Генштаб ЗСУ

50148
Ворожа САУ 2С4 "Тюльпан", фото ілюстративне
Ворожа САУ 2С4 "Тюльпан", фото ілюстративне

Як завжди, свої невдачі на фронтах ворог хоче "компенсувати" посиленням обстрілів нашої землі

Генеральний штаб Збройних Сил України дало зведення про ситуацію на фронтах станом на 18:00 вечора 3 травня 2022 року, 69-го дня війни. Найважливіша теза у цьому зведенні – для підтримки своїх військ на Ізюмському напрямку орки перекинули підрозділ реактивних систем залпового вогню "Смерч" та батарею важких самохідних мінометів 2С4 "Тюльпан" калібру 240 мм.

Ворожа САУ 2С4 "Тюльпан", фото ілюстративне

Це – лише друга згадка у відкритих джерелах за весь час війни про те, що ворог використовує САУ 2С4 "Тюльпан" для війни проти України. До цього були згадки, що орки обстрілювати із "Тюльпанів" завод "Азовсталь" в Маріуполі.

Читайте також: Окупанти в "Придністров’ї" вивозять сім’ї в Москву та "чистять" склади боєприпасів

З відкритих джерел відомо, що в строю армії РФ є 40 самохідних артустановок "Тюльпан", ще + 250 таких САУ на зберіганні. Такі самохідні міномети мають дальність стрільби до 20 км, в тому числі – ядерним боєприпасами.

Ворожа САУ 2С4 "Тюльпан", фото ілюстративне

Цю подію з перекиданням рашистських "Тюльпанів" на Ізюмський напрямок можна окреслити так – ворог зазнає нові невдачі на фронтах, що намагається "компенсувати" обстрілами нашої землі. Бо:

  • На тому ж Ізюмському напрямку орки зібрали "збірну солянку" зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу; 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ. Успіхів нема, несуть втрати;
  • На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання військ противника, силами окремих підрозділів 1-го і 2-го армійських корпусів, 8-ї та 58-ї загальновійськових армій Південного військового округу; 5-ї загальновійськової армії і Тихоокеанського флоту Східного військового округу; 2-ї та 41-ї загальновійськових армій і 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу та повітряно-десантних військ. На цих відтинках орки також не мають вагомих досягнень;
  • Взяти "Азовсталь" в Маріуполі ворог не може, тому продовжує обстрілювати завод ;
  • На Південнобузькому напрямку противник силами "збірної солянки" 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ ЧФ РФ та повітряно-десантних військ виявився здатним вести дії "на покращення тактичного положення", про повноцінний наступ мова не йде.

Розгорнутіше – за посиланням:

Читайте також: Bayraktar TB2 розгромили рашистів на Зміїному: нове відео з ударами по командному пункту та складу боєприпасів