xcounter
#

Демонстрація сили: флоти США і Туреччини провели спільні навчання

1008
Від американського флоту учасником навчань була група авіаносця Dwight D. Eisenhower, від турецького флоту – фрегат Gemlik
Від американського флоту учасником навчань була група авіаносця Dwight D. Eisenhower, від турецького флоту – фрегат Gemlik

Маневри тривали протягом 16-17 березня в акваторії Середземного моря

Військово-морські сили США та Туреччини провели спільні навчання, що відбулись протягом 16-17 березня в Середземному морі.

Про це йдеться в публікації порталу Defence News.

Читайте також: Протидія флоту РФ: американські ВМС отримають удосконалені ракети Tomahawk

Від американського флоту учасником навчань була авіаносна ударна група американського авіаносця Dwight D. Eisenhower, від турецького флоту учасником був фрегат TCG Gemlik (F-492), що належить до типу Oliver Hazard Perry.

Так виглядав стрій кораблів-учасників спільних маневрів між флотами США і Туреччини

Зазначається, що ці маневри відбулись на "можливостях партнерства з використанням оперативних та тактичних процедур НАТО"

При цьому керівництво американських ВМС заявило, що "проведення операцій з військово-морськими силами Туреччини демонструє прихильність Америки нашим союзникам-однодумцям і підтримує думку, що ми набагато сильніші і здатні підтримувати вільні та відкриті умови на морі, коли ми будемо разом".

Фрегат турецьких ВМС TCG Gemlik (F-492)

До маневрів із турецьким флотом авіаносна ударна група Dwight D. Eisenhower провела також спільні навчання із Королівським флотом Марокко та збройними силами Греції.

Як раніше розповідав Defence Express, під час недавніх військово-морських навчань BLUE HOMELAND 2021 турецькі ВМС вперше в своїй історії провели успішну атаку надводної цілі за допомогою безпілотного ударного комплексу Bayraktar TB2, що відбулась 4 березня цього року.

Безпосереднє ураження цілі виконувалось за допомогою керованої авіабомби MAM-L, "добивання" - провів гвинтокрил турецьких ВМС S-70 Sea Hawk, що застосував ракету AGM-119

Читайте також: Конкуренція за ресурс: чи наважиться Пентагон списати авіаносець Harry S. Truman