xcounter
#

Данілов звинуватив МЕРТ та МОУ в провалі держоборонзамовлення

1928
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Назарій Мазилюк
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Назарій Мазилюк

Виконання Державного оборонного замовлення має бути забезпечено у повному обсязі та якнайшвидше, заявив секретар РНБО

Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також Міністерству оборони України не вдається забезпечити задовільне виконання Державного оборонного забезпечення на 2020 рік.

Про це повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов під час міжвідомчої наради з питань розвитку ОПК та виконання ДОЗ для забезпечення потреб Збройних сил України в поточному році.

Читайте також: Олександр Миронюк, заступник Міністра оборони України - про ДОЗ-2020, очікування "Нептуна", британські катери та інші аспекти переозброєння війська

За його словами, попри критичну ситуацію, що склалася через епідемію Covid-19, рішення РНБО від 18 лютого «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки» має бути виконано.

Наразі Міноборони та Мінекономіки мають протягом двох тижнів забезпечити ефективне використання ресурсів державного бюджету згідно з відповідними рішеннями.

БФРК
Як раніше зазначав виконуючий обов’язки гендиректора "Укроборонпром" Ігор Фоменко, проблема з ДОЗ є і вона поки не розв’язана

Данілов також звернув увагу на те, що органи виконавчої влади незадовільно здійснюють реалізацію указу президента України Володимира Зеленського, який, серед іншого, передбачає й заходи з реформування ОПК.

Разом з тим, згідно з рішенням РНБО, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості має пришвидшити проведення реформи ОПК, роботи з модернізації та приведення до стандартів НАТО.

Рада національної безпеки й оборони України
Під час однієї з нарад в РНБО

Раніше секретар РНБО вже звертав увагу окремих держзамовників на неприпустимо низькі темпи виконання ДОЗ-2020. Тоді він зазначив, що "держзамовлення має бути виконане у повному обсязі не пізніше першої декади грудня поточного року".

Читайте також: На ХКБМ готуються до відновлення виробництва ТКБМ "Дозор-Б" й закуповують необхідне устаткування