xcounter
#

ДАХК "Артем" заявляє, що готує льотні випробування дрона-камікадзе "Мисливець"

6657
Комплекс "Мисливець" від ДАХК "Артем"
Комплекс "Мисливець" від ДАХК "Артем"

Перша презентація цього баражуючого боєприпаса відбулась під час виставки "Зброя та Безпека-2021", котра проходила в червні у Києві

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" завершує етап розробки комплекс дистанційно-керованих літальних апаратів "Мисливець". На черзі – перехід до льотних випробувань дослідного зразка цієї системи.

Про це йдеться в публікації порталу АрміяInform.

Читайте також: Розробники САУ "Богдана" розраховують на завершення державних випробувань у 2022 році
На цьому фото: з лівого кута - комплекс "Мисливець", з правого кута - снаряд КОФС-152 розробки ДАХК "Артем" на експозиції виставки "Зброя та безпека-2021"

Як розповідав Defense Express, перша презентація цієї системи пройшла під час виставки "Зброя та Безпека-2021", яка відбувалась із 18 по 21 червня цього року в Києві.

Ми також розповідали про детальні характеристики цієї системи. Ми писали, що "Мисливець" призначений зокрема для ураження живої сили противника, легких плавзасобів, неброньованої та легкоброньованої техніки. Для виконання подібних "Мисливець" може доставляти бойову частину із ударним ядром та готовими елементами, що поражають (ГЕП).

"Мисливець" також може уражати важкоброньовану техніку та фортифікаційні споруди, для цього цей дрон-камікадзе може бути споряджений кумулятивною бойовою частиною.

Для ураження низькошвидкісних повітряних цілей на висоті до 5000 метрів "Мисливець" може застосовувати осколково-фугасну бойову частину, що оснащена ГЕП.

Комплекс "Мисливець" від ДАХК "Артем" на експозиції виставки "Зброя та безпека-2021"

"Мисливець" – це по суті "плануюча бомба", яка має такі характеристики:

  • маса переносного комплексу – 35 кілограмів, із них маса самого літального апарату – не менше 15 кілограмів;
  • максимальна швидкість польоту – 380 кілометрів на годину, час польоту на максимальній швидкості – до 15 хвилин, дальність польоту на максимальній швидкості – 80 кілометрів; радіус застосування при цьому складає 30 кілометрів;
  • час готовності комплексу до пуску - 15 хвилин, зокрема готовності літального апарату до пуску – 1,5 хвилин.
Комплекс "Мисливець" від ДАХК "Артем" на експозиції виставки "Зброя та безпека-2021"
Читайте також: Новітня РЛС 80К6КС1 "Фенікс-1" прийнята на озброєння ЗСУ