xcounter
#

Армія РФ активізувала бойову підготовку в Криму: до навчань у морі додались маневри на суші

371
Танкові стрільби в Криму
Танкові стрільби в Криму

До виходу в море 37 кораблів та суден додались - перевірка розрахунків ППО та танкові стрільби

2 червня 2020 року Defense Express повідомляв з посиланням на заяви представника Чорноморського флоту Російської Федерації Олексія Рульова, що 37 надводних кораблів, катерів та судів забезпечення ЧФ цього тижня вийшли в морські полігони для проведення комплексу корабельних навчань.

Екіпажі кораблів мають відпрацювати елементи морської підготовки, в тому численні спільне плавання і маневрування в різних ордерах, а також інші задачі відповідно до курсової підготовки корабелів ВМФ.

Читайте також: Чорноморский флот Росії проведе стрільби у Чорному морі
МПК «Муромец» під час стрільб

4 червня 2020 року, як передає «Інтерфакс АВН», прес-служба Чорноморського флоту повідомила про проведення перевірки готовності чергових сил і засобів протиповітряної оборони екіпажі літаків і вертольотів ЧФ РФ і авіаційного сполучення Південного військового округу.

В рамках заходу проведене тренування з дивізіонами зенітних ракетних систем С-400 і розрахунками самохідних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С" з відбиття атаки авіації умовного противника. Відзначається, що в якості умовних цілей виступили літаки Су-27, Су-30СМ, Су-24 і вертольоти Мі-8 і Ка-27. Всього в маневрах було задіяно близько 10 літаків і вертольотів.Бойові розрахунки комплексів "Тріумф" і "Панцир" здійснювали електронні пуски ракет по контрольним цілям.

ЗРГК "Панцир С1"

Крім того, пресс-служба ЧФ також повідомила про проведення навчань сил берегової оборони. Екіпажі танків і бронетранспортерів (БТР) підрозділів берегової оборони відпрацьовують на території півострова Крим оборонні і наступальні дії. До викоання завдань залучені екіпажи БТР-82 і Т-72Б3. Вони виконають стрільби зі штатного озброєння по мішенях, що імітує бронетехніку, артилерійські і протитанкові розрахунки умовного противника.

Слід зазначити, що за офіційними повідомленнями ЧФ РФ дані заходи бойової підготовки є плановими. Тренування відбуваються в різний час доби на полігонах бойової підготовки на території півострова Крим та прибрежній акваторії.

Пересування місцевістю танків Т-72Б3

Однак варто нагадати, що у 2014 році РФ насильницькі окупувала більшу частину Кримського півострова, розташованого у межах українських адміністративних одиниць - Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, та одностороннє незаконне включила їх до складу Російської Федерації на правах суб'єктів федерації - "Республіки Крим" та "міста федерального значення Севастополь", що було проголошено РФ 18 березня 2014 р.

Світ визнав дії Москви незаконними і такими що порушують норми міжнародного права. Безпосередню участь у протиправних діях приймали сили на засоби Чорноморського флоту РФ, які на той момент перебували в Криму, а також ті, що були перекинуті з континентальної частини Росії.

З огляду на такі агресивні дії РФ заходи бойової та оперативної підготовки Кремля в Криму, привертають до себе окремої уваги. Особливо через те, що масштабні заходи підготовки можуть передувати проведенню військових операцій, як це, наприклад, було в Грузії у 2008 році.

Читайте також: ​Не просто проліт над Україною: американські B1В Lancer відпрацювали знищення кораблів у Чорному морі