xcounter
#

Чим кадирівці зібрались воювати проти "ЧВК "Вагнер" у Ростові-на-Дону

17334
Чим кадирівці зібрались воювати проти "ЧВК "Вагнер" у Ростові-на-Дону

Те що "кадирівці" їдуть на "Пріорах" штурмувати Ростов-на-Дону, а з найважчої техніки мають БТР-82, створює цілу купу додаткових питань

Підконтрольні так званому очільнику Чечні Рамзану Кадирову, який назвав дії Пригожина "ножем у спину" та повідомив про участь підлеглих йому підрозділів у придушенні заколоту, наближаються до Ростова-на-Дону.

Станом на вечір 24 червня машини "кадирівців" були помічені у передмістях на сході та заході міста - Аксай та Чалтир.

Читайте також: З чого "вагнерівці" збивають літаки та вертольоти регулярних сил РФ та чи має Пригожин власну авіацію

До цього також у мережу потрапили відео з проходженням колони

"кадирівців" через прикордонні райони РФ. Зокрема у районі Матвєва Курагана зафіксовано змішану колонну з БТР-82, вантажних автомобілів та "Пріор":

Ще одна колонна, чи частина тієї ж, була зафіксована у районі населеного пункту Авіло-Федорівка. Вона складалась здебільшого з вантажних автомобілів, декількох БТР-82 та одного MRAP.

Зазначимо, що відстань від Матвєєва Кургана до Ростова-на-Дону складає трохи більше 80 км. Але найважча військова техніка у вигляді БТР-82 ставить всю ефективність "кадирівців" під величезне питання в умовах, коли "вагнерівці" притягли у місто навіть танки. При цьому навряд їм невідомо про це.

В цій ситуації заходження "кадирівців" у місто для будь-яких активних бойових дій скоріш за все матиме зовсім протилежні наслідки ніж знімання чергових "героїчних відео у TikTok". Можливо "кадирівці" реально думають, що зможуть знову відіграти роль загороджувальних загонів, але дуже схоже, що вони є єдиним резервом Кремля з підрозділів, на лояльність яких можливо розраховувати. А проводити будь-які штурмові дії у місті без важкої техніки - це точно не те, на що піде Кадиров.

Існує ще один варіант штурмових дій у місті, коли головну роль відіграє артилерія, пересування якої у бік міста не помічено, або авіація, яка "розбирає" квартал за кварталом ракетно-бомбовими ударами й забезпечує просування піхотних підрозділів.

Читайте також: Які об'єкти РФ може захопити Пригожин для тотальної зміни балансу сил: про "Воронеж-45" та інші об'єкти