xcounter
#

Чергова чудо-зброя "Задира-16" розчинилася у повітрі, кремлівські фантазії спростували в США

10174
Радянський комплекс лазерної зброї "Сжатие"
Радянський комплекс лазерної зброї "Сжатие"

Пентагон поставив крапку у фейку рашистів про використання чергової "чудо-зброї"

Пентагон спростував російські фейки про застосування лазерної зброї під час бойових дій в Україні. Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на брифінг офіційного представника Пентагона Джона Кірбі.

Так, у Пентагоні заявляють, що не мають жодних доказів того, що РФ застосовувала лазери під час війни в Україні, принаймні як бойову зброю.

Читайте також: Росіяни підняли у повітря раритетні "глушилки" Ил-22ПП, безсила "чудо-зброя" проти нашої ППО
лазерний комплекс
Російський лазерний комплекс "Пересвет"

Таку заяву Пентагон зробив після того, як віце-прем’єр уряду РФ Юрій Борісов – куратор рашистського ОПК – заявив, що російська окупаційна армія використовує під час війни в Україні комплекс лазерної зброї "Задира-16", остання інформація про який з’являлася в пропагандистських ЗМІ ще у 2017 році – цей випадок Defense Express розбирав в окремому матеріалі.

На черговий фейк пропагандистів звернув увагу і Президент України Володимир Зеленський у своєму черговому зверненні.

За його словами, рашисти стверджують, що використовують комплекси лазерної зброї нібито для "економії ракет: "Звертає на себе увагу той факт, що їм знадобилося економити ракети і якось це пояснювати. Більш ніж 2000 ракет, які російська армія випустила по Україні, були основною частиною їхнього запасу їхніх ракет. Тобто далі – тільки залишки."

Зеленський зауважує – спроба на третьому місяці повномасштабної війни знайти свою "вундерваффе" свідчить про повний провал вторгнення: "Вони бояться визнати, що на найвищому державному і військовому рівні у Росії допущені катастрофічні помилки. Тож, будуть придумувати ще не одне "вундерваффе", поки Збройні Сили України й усі наші захисники та захисниці покроково звільнятимуть нашу землю".

Читайте також: РФ відмовилась від виробництва "вундерваффе" Т-14 "Армата" і Т-90