xcounter
#

Чехія забрала у росіян виробництво своїх транспортних літаків L-410

18999
Транспортний літак L-410 ВПС Чехії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Транспортний літак L-410 ВПС Чехії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тепер рашисти втратили один із "каналів" для заробітку на експорті оборонної продукції, та будуть вимушені "поставити на прикол" три десятки своїх військово-транспортних L-410

Чеський оборонний холдинг Omnipol 21 квітня 2022 року викупив у російської компанії "Уральская горно-металлургическая компания" усі 100% акцій чеської літакобудівної компанії Aircraft Industries, яка займається зокрема виробництвом легких транспортних літаків L-410. "Стимулом" для росіян продати цю компанію стали зокрема санкції Заходу. Про це сповістила прес-служба самого Omnipol.

Транспортний літак L-410 ВПС Чехії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ця подія – безперечно болюча для рашистського ОПК, навіть якщо й губиться на тлі більш глобальних подій. В строю ВКС орків є одразу 27 військово-транспортних літаків L-410, котрі можуть брати на борт до 1,5 тонн або ж до 20 осіб.

Читайте також: Країни ОДКБ знайшли витончений спосіб, як принизити Кремль та показати воєнну слабкість РФ

Тепер цей флот залишився без регулярних поставок комплектуючих. І це значить, що доволі скоро орки будуть вимушені "поставити на прикол" усі свої L-410.

Рашистський Л-410, ілюстративне фото довоєнних часів

Більш того – тепер орки втратили один із своїх "каналів" для заробітку на експорті оборонної продукції.

Як розповідав Defense Express, за підсумками 9 місяців 2021 року Чехія раптово опинилась в топ-3 покупців продукції рашистського ОПК з цифрою в 706 мільйонів доларів. Чехія начебто потребувала поставок за групами 93 (зброя, боєприпаси) та 88 (авіатехніка, деталі до неї). І схоже, що серед цих поставок були зокрема запчастини до шести літаків типу L-410, які є в строю військово-повітряних сил Чехії.

Виробництво L-410, ілюстративне фото з відкритих джерел

Між іншим, для світового ринку озброєнь склалась унікальна ситуація, коли одна компанія-спецекспортер володіє одразу двома літакобудівними компанія.

Бо в "портфелі" Omnipol окрім Aircraft Industries, також є компанія Aero Vodochody – виробник сімейства літаків L-39 та їх модифікацій, зокрема L-39NG та L-159NG.

Виробництво L-410, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Росія використовувала "Руслани", щоб доставляти в Білорусь ракети "Точка-У" (відео)