xcounter
#

Carl Gustaf стане ще крутішим: протитанковий гранатомет отримає "розумний приціл"

10811
Протитанковий гранатомет Carl Gustaf з новим прицілом
Протитанковий гранатомет Carl Gustaf з новим прицілом

Нова система найближчим часом буде доступною для всіх користувачів Carl Gustaf M4 і M3, а також буде сумісною з системами озброєння AT4

Компанія Senop спільно зі шведською Saab представляє першу повністю інтегровану систему управління вогнем Advanced Fire Control Device (AFCD TI) для гранатомета Carl Gustaf M4. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Advanced Fire Control Device (AFCD TI)
Розумний приціл Advanced Fire Control Device (AFCD TI)

"Після трьох років інтенсивної програми розробки компанія Senop звітує про останній технологічний стрибок і представляє першу повністю інтегровану систему управління вогнем з можливістю роботи в режимі 24/7 в одному економічному рішенні з оптимізованим користувацьким досвідом", – йдеться у повідомленні Senop.

Читайте також: Carl Gustaf та інші: як розробники світу шукають оптимальні шляхи посилення потенціалу піхоти на полі бою (частина 1)
Гранатомет Carl Gustaf
Гранатомет Carl Gustaf призначений для знищення броньованих цілей, живої сили і вогневих позицій, а також для створення димових завіс і освітлення місцевості

У повідомленні зазначається, що AFCD TI – це інтелектуальний приціл, що "забезпечує відмінну ймовірність ураження з першого пострілу як нерухомих, так і рухомих цілей за рахунок використання параметрів прицілу і системи озброєння.

Приціл має балістичний обчислювач, лазерний дальномір та денну камеру і тепловізор в одному корпусі.

"AFCD TI – найлегша система управління вогнем для Carl Gustaf на ринку. Пристрій важить всього 1,5 кг та спроєктовано і виготовлено з урахуванням найвищих вимог до зручності використання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нова система найближчим часом буде доступною для всіх користувачів Carl Gustaf M4 і M3, а також сумісна з системами озброєння AT4.

Військовослужбовець ЗС Канади використовує протитанковий гранатомет Carl Gustav під час навчань 3-ї канадської дивізії в Уейнрайті, Альберта, у травні 2021 року / Фото: ЗС Канади
Військовослужбовець ЗС Канади використовує протитанковий гранатомет Carl Gustav під час навчань 3-ї канадської дивізії в Уейнрайті, Альберта, у травні 2021 року / Фото: ЗС Канади

Раніше Defense Express розповідав, що Канада може надати Україні стрілецьку та протитанкову зброю, включаючи кулемети C6, штурмові гвинтівки C8 та протитанкові гранатомети Carl Gustaf.

Читайте також: Carl Gustaf та інші: від некерованих – до керованих