xcounter
#

Бути напоготові: група есмінців США буде стежити за підводними човнами Росії в Атлантиці

946
USS Donald Cook (DDG-75)
USS Donald Cook (DDG-75)

Усього в групі буде перебувати від двох до чотирьох есмінців

Військово-морський флот США створив оперативну групу есмінців на східному узбережжі, яка має забезпечити швидке розгортання кораблів на випадок необхідності протидії загрозам від російських підводних човнів в Атлантичному океані. Про це повідомляє видання Інституту ВМС США USNI News.

Есмінець типу Arleigh Burke USS Forrest Sherman (DDG-98)

Зазначається, що ці кораблі, об’єднані в оперативну групу під назвою Greyhound, будуть готови до виконання різних задач, зокрема проведення операцій та навчань в Атлантиці, а також до відстеження підводної активності РФ у цьому регіоні.

Читайте також: "РФ та Китай доволі чітко розуміють, як використовувати гіперзвук": у США незадоволені розвитком цієї зброї
атомний підводний човен РФ
Російський атомний підводний човен з балістичними ракетами типу "Борей"

Як стверджується у повідомленні, до групи увійшли "два найбільш дієздатні есмінці": USS Donald Cook (DDG-75) та USS Thomas Hudner (DDG-116). У січні 2022 року до них також приєднається есмінець USS The Sullivans (DDG-68). Разом з тим, коли Thomas Hudner буде знаходитися на техобслуговуванні, до групи увійдуть есмінці USS Cole (DDG-67) та USS Gravely (DDG-107).

"Стратегічна загроза державі вступила в нову еру і наші ключові конкуренти розгорнули та продовжують розвивати низку можливостей, щоб тримати країну під загрозою", – так прокоментував цю подію контрадмірал Брендан Маклейн, командувач надводними силами ВМС Атлантік.

Читайте також: США розгорнули перший у Європі "підрозділ мультидоменних операцій" проти РФ