xcounter
#

Були залучені підрозділи РЕБ: ЗСУ успішно відбили атаку ударних БПЛА

2535
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

Ворожі дрони були збиті у межах чотирьох областей, нашій ППО вдалося збити всі безпілотники противника

Російське окупаційне військо у ніч з 19 на 20 травня здійснило чергову атаку по Україні своїми ударними дронами типу Shahed-131/136. Крім того, ворог атакував Харківщину балістичною ракетою "Искандер-М", як повідомляє Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Щодо ударних дронів, то вони були випущені з двох напрямків безпосередньо з території РФ — Приморсько-Ахтарська та Курська, і це була доволі тривала атака, в якій ворог використав 29 безпілотників.

Читайте також: Нові виклики Shahed-136: 10 тисяч на рік, бойові частини та 4G
інфографіка збиті ударні дрони типу Shahed

Як відзначає Олещук, всі ворожі дрони були знищені — їх збивали у межах Одещини, Миколаївщини, Полтавщини та навіть Львівщини. Крім того, у повідомленні йдеться про те, що для відбиття ворожої атаки дронами було залучено як винищувальну авіацію, зенітні підрозділи та мобільні вогневі групи, так і підрозділи радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, це вже четвертий день поспіль рашисти атакують Україну дронами-камікадзе типу Shahed, з них три — у кількості 20 і більше безпілотників.

виробництво дронів типу Shahed

Так, 17 травня ворог запустив по Україні 20 ударних дронів, з них усі було знищено. Наступного дня 13 одиниць, які також були знищені. Водночас 19 травня — 37 одиниць, і також були збиті усі ударні дрони.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що Україна виробляє стільки аналогів Shahed-136, що і РФ, це вдалось досягти шляхом ліцензійного виробництва дронів від приватних компаній на потужностях державних підприємств.

Читайте також: Чи дійсно у Shahed-136 збільшили бойову частину до 90 кг та на яку кількість дронів розраховує РФ