xcounter
#

Британці обрали нове озброєння для своїх P-8 Poseidon

2704
Торпеда Sting Ray Mod 1, фото — BAE Systems
Торпеда Sting Ray Mod 1, фото — BAE Systems

Модернізовану торпеду Sting Ray британці називають "найкращою у світі легкою автономною підводною зброєю"

Офіційний сайт Королівських Повітряних сил Великої Британії повідомляє, що оборонне відомство країни разом зі службою обрали нову торпеду вітчизняного виробництва для посилення можливостей їхніх морських патрульних літаків P-8 Poseidon.

Йдеться про торпеду Sting Ray Mod 1 від BAE Systems — це легка протичовнова торпеда, яка може використовуватися з фрегатів, гелікоптерів і морських патрульних літаків по підводних човнах противника як у відритому океані, так і в прибережних водах.

Читайте також: Як у Великій Британії діє своя "Мертва рука" для ядерного удару на "паперових технологіях"
торпеда Велика Британія
Sting Ray та Poseidon, фото — RAF

"Використання торпед Sting Ray та Mk54 надає британському флоту Poseidon гнучкість і сумісність з нашими союзниками. Я радий бачити, що інтеграція Sting Ray Mod 1 розпочалася у RAF Lossiemouth", — відзначив старший відповідальний співробітник програми Poseidon Futures Річард Осселтон.

Sting Ray Mod 1
Sting Ray Mod 1, скріншот з буклета BAE Systmes

Як розповідають у BAE Systems, Sting Ray Mod 1 створена на базі попередньої версії торпеди Mod 0, вона отримала нову гідролокаційну систему, боєголовку, навігаційну систему, акумуляторну систему (магній-хлор-срібний акумулятор із сухим електролітом, що активується морською водою) тощо.

Окрім значного ізотропного ефекту від вибуху, бойова частина торпеди з кумулятивним зарядом створює спрямований на ціль струмінь розплавленого металу, що проникає всередину міцного корпусу ПЧ і знищує все. Ефективність торпеди підвищує система наведення, що уможливлює вибір оптимального місця влучання в ціль і підриву бойової частини.

Торпеда має низькі експлуатаційні витрати і не потребує втручання в обслуговування протягом усього терміну служби. Торпеда Sting Ray Mod 1 має складну акустичну систему самонаведення та високоточну навігаційну систему. Вона вміє автономно виявляти, класифікувати та атакувати цілі.

Читайте також: Британія списала аж 900 танків Chieftain та 420 Challenger 1, але може бути до 180 Challenger 2 "в резерві"