xcounter
#

Бразилія зробила свій "Кинджал", тільки тут про керовані бомби, які покажуть в Європі

5561
Керована авіабомба Dagger, ілюстративний рендер від бразильської Mac Jee
Керована авіабомба Dagger, ілюстративний рендер від бразильської Mac Jee

А ще бразильці хочуть зробити пропозицію європейцям, яка може знадобитись на снаряди для ЗСУ

Одним із учасників оборонної виставки Eurosatory 2024 в Парижі, яка пройде з 17 по 21 червня 2024 року, стане зокрема бразильська оборонна компанія Mac Jee, котра покаже свої напрацювання в сегменті "боєприпаси та боєприпасна хімія". Тут можна забігти наперед і деталізувати, що деякі пропозиції від бразильського учасника можуть виявитись затребуваними на оборонному ринку Європи, особливо в контексті необхідності нарощення виробництва снарядів для України.

Наприклад, на експозиції Eurosatory 2024 компанія Mac Jee презентує свої керовані авіабомби сімейства Dagger, назва яких перекладається як "Кинджал".

Читайте також: Конвертоплани Osprey не зможуть повноцінно виконувати бойові місії аж до 2025 року
Лінійка продукції, яку бразильська оборонна компанія Dagger планує показати на Eurosatory 2024, рендер наводить Infodefensa

Як далі розгортає портал Infodefensa, бразильський Dagger можна назвати по суті латиноамериканським аналогом JDAM, який можна встановлювати на звичайні некеровані бомби типів Mk 81, Mk 82, Mk 83 та Mk 84. Вперше про роботу над цією розробкою бразильська Mac Jee заявила ще в 2021 році.

Детальні характеристики по Dagger, зокрема вартість та дальність застосування – поки що не розкриваються. Але цікаво, що при цьому Mac Jee доволі самовпевнено заявляє про те, що їх "Кинджал" здатен влучати в ціль із точністю до 1 метра.

Випробування Armadillo, ілюстративне фото з відкритих джерел

Також ця бразильська оборонна компанія планує на Eurosatory 2024 показати розробку під назвою Armadillo, по суті міні-РСЗВ на шасі HMMWV. Тут стає окремо цікаво, наскільки така латиноамериканська розробка матиме відмінності від аналогічних систем, які широко використовуються Силами оборони України у боях проти рашистів.

Водночас, найцікавіше, що обіцяє презентувати Mac Jee на Eurosatory в Парижі – це лінійка снарядів калібру 155-мм її власного виробництва. І також – можливості по виробництва та поставці октогену, вибухової речовини, необхідної для спорядження артилерійських боєприпасів.

Лінійка снарядів калібру 155-мм, які планує показати Mac Jee на Eurosatory 2024

На даний момент має місце офіційна позиція Бразилії, за якою вона відмовляється постачати техніку, озброєння та необхідні матеріали для України навіть через «треті руки». Але тут не варто виключати можливість, за якою Бразилія може відкоригувати свою офіційну позицію.

Або ж – чисто в комерційних інтересах налагодити поставку октогену для європейських оборонних компаній – виробників боєприпасів, котрі працюють зокрема на забезпечення ЗСУ.

Раніше Defense Express розповідав про те, що Греція каже, що не дасть Україні Mirage 2000-5, які хоче продати і це здивувало.

Читайте також: Схоже, що Байден не боїться балістичних ракет з РФ, тому має конфлікт з Конгресом