xcounter
#

Бразилія хоче замовити колісні САУ для своєї армії

2834
Франція почала "обробляти" бразильських військових на предмет купівлі САУ CAESAR ще в 2014 році
Франція почала "обробляти" бразильських військових на предмет купівлі САУ CAESAR ще в 2014 році

Але видається, що Україні також варто включитись у змагання за такий контракт від бразильських військових

Польський профільний портал Defence 24 пише, що бразильська армія має намір придбати до 36 колісних самохідних артилерійських установок.

Відомо, що зараз основу парку самохідної артилерії бразильського війська складають самохідні артустановки M109A5 BR із довжиною ствола в 39 калібрів.

Читайте також: Бразилія хоче модернізувати свої Leopard-1: Україні варто змагатись за контракт
Самохідна артустановка M109A5 BR бразильської армії

Але армія Бразилії хоче мати і САУ на колісному шасі, щоб підтримувати мотопіхотні частини, озброєні новітніми бронетранспортерами Guarani.

Відповідно, бразильські військові хочуть закупити самохідні артустановки на колісному шасі, котрі матимуть калібр 155 міліметрів і які зможуть стріляти на дальність до 40 кілометрів.

Колісна САУ ATMOS 2000 від Elbit Systems, фото ілюстративне

При цьому бразильські військові хочуть, аби перспективна САУ на колісному шасі могла взаємодіяти на полі бою із іншими артсистемами, котрі має національне військо, щоб така САУ могла стріляти керованими боєприпасами.

І мабуть найважливіше – Бразилія хоче і в себе організувати виробництво колісних САУ та боєприпасів до них.

Цікаво, що бразильська армія використовує РСЗВ власної розробки - Astros II

Відомо, що делегації збройних сил Бразилії раніше відвідували Ізраїль та Францію, відповідно, серед "кандидатів" на участь в тендері – самохідні артустановки Elbit Systems ATMOS 2000 та Nexter Caesar.

За деякими даними, Франція почала "обробляти" бразильських військових на предмет купівлі САУ CAESAR ще в 2014 році. Але Україна також би могла вступити у змагання за контракт на поставку САУ для армії Бразилії.

Тим більш, як розповідав Defense Express, Збройні Сили України уже готують проведення чергового раунду випробувальних стрільб САУ "Богдана" на полігоні "Ягорлик", і дальність стрільби при цьому має скласти до 40 кілометрів.

САУ 2С22 "Богдана" у "польових умовах"
Читайте також: Бразилія знову прицінюється до української зброї (фото)