xcounter
#

Білорусь ставить вдовж кордону з Україною дерев'яні макети танків - Міноборони

4420
Замаскований Т-72
Замаскований Т-72

Для демонстрації присутності білоруські військові почали робити муляжі танків з дерева

Білоруські війська, які зараз ведуть так звану "перевірку боєготовності", яка триває з 4 травня та постійно продовжується, почали встановлювати на кордоні з Україною муляжі танків. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Він також зазначив, що вдовж кордону знаходиться, сім батальйонів. Саме такі сили спостерігаються там вже декілька тижнів, також слід зазначити що більшість з них - підрозділи десантно-штурмових та повітряно-десантних бригад.

Читайте також: У РФ "Іскандери" вже розсипаються у повітрі: чергове свідчення ненадійності "аналоговнетної" зброї потрапило на відео

"Підрозділи збройних сил Білорусу у складі семи батальйонів продовжують виконувати завдання з так званого посилення українсько-білоруського кордону. Основні зусилля білоруські військові зосередили на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій, а також на охороні ділянки державного кордону. При цьому почали долучати до цього військовослужбовців строкової служби. З метою проведення заходів із маскування та демонстрації свої присутності розміщують дерев'яні муляжі танків", - повідомив Олександр Мотузяник.

Також він повідомив, що наступним терміном завершення перевірки бойової готовності білоруських збройних сил, орієнтовно, є 25 червня. У будь-якому випадку зберігається загроза завдання ракетних ударів з території Білорусі.

Щодо макетів, то слід зазначити, що зараз, зазвичай, для таких цілей використовуються надувні макети, які можуть мати навіть подібну теплову та радіолокаційну сигнатури. Водночас створення макетів танків з дерева не є ноу-хау та було записано у настанови Червоної армії у 40-х роках.

Читайте також: Військово-Морські Сили України створюють дніпровську військову флотилію: Київ вже боронить дивізіон