xcounter
#

​Безпілотники в лізинг: Греція замовила ізраїльські IAI Heron

305
IAI Heron може знаходитись у повітрі до 46 годин
IAI Heron може знаходитись у повітрі до 46 годин

IAI Heron буде патрулювати морські кордони Греції

Безпілотники Heron виробництва ізраїльської компанії Israel Aerospace Industries посилять оборону Греції. Відповідне рішення було укладено між оборонними відомствами країн, повідомляє Міноборони Ізраїлю.

Цікавою особливістю угоди є те, що IAI Heron передаються на умовах лізингу з правом викупу після трьох років. Такий механізм дозволяє розтягнути у часі оплату вартості військової техніки та знизити навантаження на оборонний бюджет, проте одразу отримати готове озброєння.

Читайте також: Граната-бумеранг: у Ізраїля - Spike Firefly, в України міг бути Pholos
IAI Heron
IAI Heron знаходиться на озброєнні понад 10 країн світу

Вартість контракту та кількість орендованих БПЛА не розголошується, але раніше зазначалося, що переговори велися про оренду двох станцій БПЛА за 39 мільйонів євро.

Греція замовила IAI Heron у морський версії і він буде місії з патрулювання морського простору, вести нагляд за морським трафіком, боротися з контрабандою і брати участь у рятувальних операціях.

IAI Heron - розвідувальний безпілотник, який здійснив свій перший політ у 1994 році. Дрон має розмах крила у 16,6 метрів, здатний знаходитьсь у повітрі 46 годин та підніматись на висоту до 9150 метрів. Радіус дії дрону становить 300 км у випадку роботи у онлайн режимі зі станцією управління та до 1000 км у випадку здійснення автономного польоту.

Дивіться також: БпАК А1-СМ "Фурія" на озброєнні: бойовий досвід використання та подальший розвиток безпілотника