xcounter
#

Бельгія допоможе ЗСУ мати більше зброї проти російських ракет

3225
ЗРК NASAMS, фото ілюстративне
ЗРК NASAMS, фото ілюстративне

Бельгія планує передати Україні ракети до ЗРК, пускові, а також стрілецьку зброю

Бельгія планує надати Україні найбільший пакет оборонної допомоги з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 році – як повідомляє видання L’Echo, йдеться про суму у 90 млн євро.

Найголовніше в цьому оборонному пакеті – передача ракет AIM-120 AMRAAM, якими ЗСУ можуть бити зі своїх ЗРК NASAMS, а також пускових установок ЗРК Mistral – щоправда, ракети до цього комплексу Бельгія передати не зможе, бо не має власних запасів, і тому з ракетами мають допомогти Норвегія та Франція.

Читайте також: Перша серйозна ракетна атака для NASAMS: чи впорався він з нею на рівні німецького ЗРК IRIS-T
ЗРК Mistral
Бійці ЗСУ опановують ЗРК Mistral, фото – прес-служба 3-ої танкової бригади, дата публікації – 30 травня 2022 року

Серед іншого – стрілецька зброя з боєприпасами: штурмові гвинтівки SCAR та 5,56-мм кулемет Minimi та 12,7-мм M2. Частину з цієї зброї виділить безпосередньо бельгійська армія, ще частину придбають безпосередньо у виробника, компанії FN Herstal.

Разом з цим пакетом загальна сума виділеної оборонної допомоги від Бельгії становитиме 180 млн доларів. Бельгія вже виділила для України 120-мм міномети МО-120, вантажівки Volvo Fassi N10, протитанкові ракетні комплекси, стрілецьку зброю тощо.

Volvo Fassi N10
Вантажівка Volvo Fassi N10

Щодо ЗРК Mistral, то раніше ми вже детально розповідали про цю зброю, зокрема те, чому це насправді не ПЗРК, водночас ЗСУ вже давно використовують цей ЗРК, зокрема і проти російських крилатих ракет.

.

Читайте також: Які країни Близького Сходу мають NASAMS, і скільки комплексів звідти можуть "перекочувати" до України